Economic

Resursa umană și antreprenoriatul: cum să îți alegi și păstrezi angajații

 

Foarte multe persoane se gandesc sa aleaga drumul antreprenoriatului, deoarece acesta ofera satisfactii imense. Cresterea propriei afaceri, crearea unui business care sa ajute, sa aduca o bucurie sau sa satisfaca o nevoie si flexibilitatea programului sunt cateva dintre atuurile pe care acesta le are. Totusi, un antreprenor trebuie sa aiba cateva cunostinte de baza in mai multe domenii atunci cand porneste sau manageriaza o afacere, printre ele se numara intelegerea sistemului legislativ, a contabilitatii, dar si a partii de resurse umane.

Iata cateva sfaturi utile in materie de resurse umane care te-ar putea ajuta:

Mizeaza pe sinceritate cu angajatii

Sinceritatea este esentiala atunci cand vine vorba de relatia cu angajatii si trebuie sa incepi prin a arata onestite inca de la primul contact. Mentioneaza in anunturile pentru joburi toate detaliile importante si asigura-te ca vorbesti despre ele si la interviu. Nu promite niciodata lucruri pe care nu le poti indeplini. Spre exemplu, daca un angajat nu doreste sa munceasca de acasa, insa tu cauti pe cineva capabil sa lucreze 30%, 50% sau 100% remote, spune-i cu onestitate ca nu exista o potrivire, in loc sa incerci sa il convingi de beneficiile lucrului de acasa. Acest principiu se aplica la toate aspectele ce tin de fisa postului si de politica companiei. 

Apeleaza la profesionisti atunci cand este necesar

Recrutarea pentru firme mici se poate face intern, atunci cand ai nevoie de doar cativa anagajati pentru functii de baza, cum ar fi vanzari, activitati de marketing sau contabilitate. Totusi, atunci cand ai nevoie de profesionisti in mai multe domenii sau de un numar mare de angajati, cea mai buna solutie este sa apelezi la o agentie de plasare a fortei de munca. Poti face asta chiar si online, pe Humansource, unde poti cere o oferta si poti afla mai multe detalii despre cum functioneaza procesul. In acest fel, te vei asigura ca toti angajatii corespund profilului solicitat, fara a trebui sa investesti timp pretios in a face pe cont propriu tot procesul de selectie si recrutare.

Ofera-le angajatilor beneficiile de care au nevoie

Atunci cand angajezi pentru propria ta firma, relatia cu subalternii este importanta pentru succesul afacerii tale. Incearca sa le oferi angajatilor beneficiile de care au nevoie chiar si atunci cand nu poti sa le oferi bonusuri in bani. Spre exemplu, daca un angajat are nevoie de program flexibil, de concediu pentru studii sau si-ar dori un curs de specializare, incearca sa vii in intampinarea lui si sa ii dai macar o mica parte din ceea ce ar vrea.

Resursa umana este vitala pentru orice tip de afacere, de la intreprinderi mici, pana la multinationale. Aceasta asigura bunul mers al businessului si poate ajuta la cresterea si dezvoltarea lui. De aceea, nu neglija aspectul resursei umane si implica-te in selectia si recrutarea de personal ori apeleaza la profesionisti, precum agentiile de plasare a personalului, pentru a-ti oferi ajutorul lor.

Sursa foto: Pexels.com

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare