Economic

Raport. Investiţiile străine directe la nivel global au scăzut cu 13% în 2018

 

Investiţiile străine directe (FDI) la nivel global au scăzut cu 13% în anul 2018, până la o valoare estimată de 1.300 miliarde de dolari, din cauza intervenţiilor guvernamentale, incertitudinilor legate de Brexit, politicilor comerciale şi fiscale promovate de preşedintele Donald Trump, arată un raport publicat de Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD).

În acest an, UNCTAD se aşteaptă la o redresare modestă, de 10%, a investiţiilor străine directe globale, care cuprind fuziunile şi achiziţiile transfrontaliere, creditele acordate între companii şi investiţiile în proiecte de tip start-up din străinătate.

Instituţia avertizează asupra incertitudinilor ridicate determinate de politicile care au afectat încrederea investitorilor şi susţine că nu există indicii că se va încheia rivalitatea tehnologică dintre marile puteri.

„Războiul Rece care subminează concurenţa tehnologică nu se va încheia în următorii ani”, a arătat Mukhisa Kituyi, secretarul general al UNCTAD. 

Cel mai ridicat nivel al investiţiilor străine directe s-a înregistrat anul trecut în SUA, China şi Singapore.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button