Economic

Primarul Allen Coliban și dezvoltarea competențelor în domeniul digital / Peste 1.000 de burse

Primarul Allen Coliban și dezvoltarea competențelor în domeniul digital.

A treia ediție a Programului național Generația Tech, implementat în Zona Metropolitană Brașov, este gata să înceapă. Primarul Allen Coliban a participat astăzi la o masă rotundă cu unii dintre principalii reprezentanți ai mediului de afaceri brașovean care s-au alăturat Agenției Metropolitane Brașov și Primăriei Brașov în acest parteneriat public-privat, pentru a trage concluziile celei de-a doua ediții.  

Primarul Allen Coliban și dezvoltarea competențelor în domeniul digital

Cu peste 1.800 de înscrişi în mai puţin de o lună, a doua ediție, Programul Generaţia Tech a continuat, pe 7 specializări – Java, JavaScript, Web development începători, Web development avansați, Web design, Digital Marketing și Project Management – să susţină pregătirea tinerilor şi adulţilor din Zona Metropolitană Braşov pentru viitor. Se confirmă, astfel, ambiția Brașovului de a deveni pol național în domeniul IT.

Programul Generația Tech II a presupus 16 săptămâni de formare. După finalizarea acestei etape, participanții s-au putut implica în modulul de proiecte reale și angajabilitate implementat în perioada ianuarie – mai 2023, unde au avut șansa să învețe direct de la partenerii programului cum să își pregătească o candidatură de succes pentru noile cerințe din mediul privat, cum să abordeze interviurile tehnice, cum să își gestioneze emoțiile, ce ar trebui și ce nu ar trebui să facă în relație cu un angajator și cum își crește șansele pentru atingerea obiectivelor profesionale.

Acest modul a numărat peste 30 ore de interacțiune directă cu partenerii programului, în workshop-uri live, sesiuni de mentorat sau sesiuni practice de lucru.

În paralel, participanții au dezvoltat proiecte reale precum Weather app și Currency converter dezvoltate de exploratorii în Java și JavaScript alături de mentorii BearingPoint sau BusSensus, aplicație de monitorizare a gradului de încărcare a transportului public din zona metropolitană Brașov, microproiect dezvoltat prin implicarea mentorilor din cadrul echipei Pentalog, a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov și a Digital Nation.

Cursanții – sau „exploratorii”, cum sunt denumiți în cadrul programului – au rezolvat 77.000 de sarcini, 819 misiuni tematice (proiecte, teste, quizz-uri), au avut 448 de întâlniri online cu mentorii, au participat la 5 competiţii tematice organizate şi 10 concursuri cu premii, 58 de evenimente de lucru (14 offline şi 44 online), iar cei mai implicaţi participanţi au beneficiat de 8 sesiuni de coaching de grup.

Primarul Allen Coliban și dezvoltarea competențelor în domeniul digital

„Ne pregătim pentru a treia ediție Generația Tech, un program care este orientat pe dezvoltarea de competențe în domeniul digital, dar nu numai, competențe pe care tinerii, în primul rând, le pot dobândi în scopul angajabilității, în scopul de a-și găsi un loc de muncă într-un domeniu atât de căutat în zilele noastre. Este un program pe care municipiul Brașov îl susține, un proiect în parteneriat cu Agenția Metropolitană și cu Digital Nation, cu seria de cursuri pe care Digital Nation le organizează la nivel național, dar un program care depinde foarte mult de implicarea mediului de afaceri. Mă bucur că forma aceasta este și una de activare comunitară în sprijinul mediului de afaceri brașovean. Anul trecut am avut aproape 1.500 de burse, în primul an aproape 500. Este o creștere impresionantă și o creștere care îmi dă speranță pentru o ediție de succes, a treia, în 2023. Vom avea burse pe care să le oferim, în fiecare an am avut burse oferite și sponsorizate de către bugetul local, dar cele mai multe au fost de fiecare dată sponsorizate de mediul de afaceri. Vom merge pe acest model și în anul acesta; lansarea programului se va produce în luna august, până atunci vom avea o decizie de Consiliu Local cu privire la alocarea de sume“, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit BrașovCity.ro.

Înscrierile pentru cea de a 3-a ediție este estimată pentru luna iunie, iar programul efectiv va începe la final de august, după lansarea oficială a ediţiei, la Vibes Fest 2023.

Ediția 2023 a Generației Tech vine cu introducerea unor platforme noi, a unor elemente de inovație în experiența participanților, valorificând atât beneficiile tehnologiei, cât și comunitatea care se extinde cu sprijinul partenerilor strategici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
4 luni în urmă

Asta e primar sau oengist? Mizeria cine o matura de pe strazi?

Back to top button