Economic

Pe ce loc se află Brașovul în topul salariului mediu net / Sibiul, în față

Pe ce loc se află Brașovul în topul salariului mediu net.

Piața muncii este una favorabilă candidaților, în timp ce angajatorii continuă să se confrunte cu deficit de personal.

„Pentru foarte multe categorii de candidați rămâne relativ ușor să își schimbe locul de muncă. Mai important este faptul că reușesc să facă acest lucru în condițiile pe care ei le stabilesc. Aici mă refer la salariu, beneficii, program, etc. Se află în poziția în care nu trebuie să facă multe concesii. Vedem, de exemplu, multe județe și domenii în care media salarială a crescut cu cel puțin 10% față de anul trecut”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.

Pe ce loc se află Brașovul în topul salariului mediu net

Potrivit Salario, județele cu cele mai mari salarii din acest început de an au fost București, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei (comparativ cu 4.500 de lei în 2022); Cluj, cu 4.800 de lei (4.100 de lei în 2022), Timiș (4.700 de lei vs. 4.000 în 2022). Sibiu, cu o medie salarială netă de 4.500 de lei, este județul care a înregistrat cele mai mari creșteri față de anul trecut, când media salarială pe județ era de 3.500 de lei. În Brașov, Iași și Ilfov vorbim despre salarii medii nete de 4.000 de lei, cu aproximativ 15% mai mult decât la finalul lui 2022.

Apar schimbări în clasamentul județelor în care se câștigă cel mai puțin. Acum câteva luni primele locuri erau ocupate de Gorj, Vaslui, Bacău, Mehedinți și Ialomița. La începutul acestui an regăsim județe precum Vrancea, Vâlcea, Galați, Suceava și, din nou, Vaslui. Pentru aceste județe, mediile salariale raportate de Salario variază între 3.000 și 3.400 de lei net, pe lună.

IT, domeniul cel mai bine plătit

„Din perspectiva domeniilor, lucrurile sunt mult mai stabile, însă doar în sensul succesiunii lor în ierarhie. Altfel, vorbim despre creșteri salariale față de anul trecut. IT-ul continuă să fie cel mai bine plătit domeniu din România, cu câștiguri medii nete de 7.020 de lei pe lună (versus 6.000 de lei în 2022)”, a mai spus Bogdan Badea.

Cei care lucrează în project management ocupă a doua poziție, cu o medie salarială de 6.000 de lei. Angajații din banking câștigă, în medie, 5.500 de lei lunar (vs 4.300 în 2022), iar cei din telecomunicații și automatizări 5.000 de lei (în creștere de la 4.200 de lei). Pragul de 4.500 de lei a mai fost depășit, la acest început de an, de angajații din auto / echipamente și petrol / gaze (4.800 de lei), e-commerce (4.700 de lei), marketing (4.500 de lei) sau asigurări (4.500 de lei).

„Vedem, de asemenea, o medie salarială de 5.000 de lei pentru joburile remote. Deși numărul lor în platformă este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, candidații mențin un interes crescut pentru acestea și aplică în consecință. Ele se pot transforma într-un avantaj competitiv pentru acei angajatori care au dificultăți în a găsi suficienți candidați în piață”, potrivit lui Bogdan Badea.

Pentru joburile din afara țării, media salarială netă este, potrivit Salario, de 10.000 de lei, pe lună.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button