Ministerul Agriculturii sesizează Consiliul Concurenței pentru a analiza scumpirea alimentelor
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, astăzi, pentru Agenția Națională de Presă Agerpres, că a sesizat Consiliul Concurenței pentru a analiza scumpirea alimentelor apărută în ultima vreme.
„Am sesizat Consiliul Concurenței pentru a analiza situația pe care am găsit-o în piață în această perioadă, referitoare la scumpirile produselor alimentare, la ouă, lapte, produse din lapte – și aici vorbim în special de unt, întrucât din analizele pe care le-am făcut am constatat că nu sunt motive obiective care să determine creșterea de prețuri. Cerem sprijinul Consiliului Concurenței pentru a vedea dacă nu cumva sunt elemente care vizează o înțelegere între comercianți, pentru că altfel nu se explică. Ministerul Agriculturii a transmis deja o adresă oficială către Consiliul Concurenței în care solicită instituției să analizeze scumpirea alimentelor”, a explicat Petre Daea.
Oficialul a precizat că a „luat la pas” mai multe piețe și magazine din București și a constatat „anomalii și lucruri de neînțeles”.
„Este o preocupare a mea, pentru a descifra cauzele scumpirii alimentelor, în condițiile în care nu sunt creșteri pe costurile de producție. De exemplu, carnea de porc a scăzut la producători, iar la raft crește. Oul pleacă de la producător cu 36 de bani și ajunge la raft cu un leu, iar la unt este o situație similară. Sunt anomalii și lucruri de neînțeles”, a subliniat Petre Daea.
Prețul ouălor a crescut la poarta fermei cu 24% în octombrie 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.