Economic

Licitație anulată pentru Autostrada Brașov – Bacău

Licitație anulată pentru Autostrada Brașov – Bacău, anunță Economica.net. Motivul: nu a fost depusă nici o ofertă.
Încă nu avem o explicație. Pur și simplu nu au depus oferte. Probabil complexitatea proiectului i-a descurajat”, au transmis reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data-limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, se arată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

În noiembrie anul trecut, CNAIR a relansat procedura pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Brașov – Bacău.

„Colegii mei au transmis astăzi spre validare documentația pentru atribuirea unui nou contract care va avea o perioadă de 28 de luni, din care 24 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate”, a explicat atunci directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Licitația a fost publicată în SICAP în luna noiembrie. Luni – 16 ianuarie 2023 era ultima zi pentru depunerea ofertelor. În aceeași zi a fost suspendată, fără explicații. Patru zile mai târziu CNAIR a ridicat suspendarea licitației și a prelungit procedura pentru depunerea ofertelor până la 31 ianuarie. Compania de drumuri a anunțat că participanții la licitație ceruseră mai multe clarificări și prelungirea licitației.
Noul contract avea o valoare estimată de 45 de milioane de lei, de peste două mai mare decât anteriorutl

Este al doilea eșec

Licitație anulată pentru Autostrada Brașov – Bacău. Primul contract, semnat cu asocierea Search Corporation SRL & Primacons Group SRL, a fost reziliat în toamnă. Search Corporation a cerut rezilierea contractului, pe motiv că nu poate acoperi costurile cu studiile geotehnice. Contractul fusese semnat pentru o sumă de doar 20 de milioane de lei, mult sub estimarea CNAIR. Rezilierea s-a făcut în baza OUG 64/2022, adică fără certificat negativ pentru firma de proiectare.
Contractul de „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Autostrada Brașov – Bacău” trebuia să fie finalizat anul acesta. În valoare de 20,09 milioane de lei fără TVA, vechiul contract fusese semnat pe 22 mai 2020.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Autostrada Brașov-Bacău: al treilea SF aproape dublu la preț. Primul contract, cel semnat în 2020 cu proiectantul Search, a fost reziliat în toamna 2022 la cererea acestuia, care nu a mai reușit să acopere costurile reale. Contractul fusese semnat… Citeşte mai mult »

Back to top button