Economic

Investiție de peste 50 de milioane de euro în Brașov

Investiție de peste 50 de milioane de euro

Reprezentanții Diehl Controls, parte a concernului german DIEHL, au anunțat prima investiție din România. Anume, construirea la Brașov a unei fabrici de producție a componentelor de control electronic, în principal pentru aparate electrocasnice. Investiția va ajunge la aproximativ 50 – 60 de milioane de euro, în două etape, și va asigura aproximativ 600 – 650 de locuri de muncă. La acestea se pot adăuga alte 100 – 150 de locuri de muncă în partea de cercetare și dezvoltare a companiei.

Fabrica de producție va fi construită pe DN 13 (B-dul Griviței), între magazinul Black Sea și compania Varta.

Conform directorului financiar al Diehl Controls, Josef Fellner, Brașovul a fost selectat în urma unei evaluări făcute asupra a 20 de orașe din Europa. Printre atuurile Brașovului se află infrastructura foarte bună de care dispune orașul, forța de muncă deja calificată și posibilitățile de calificare prin intermediul învățământului dual. A fost luat în considerare și sprijinul municipalității și al Clubului Economic German.

Cel puțin 600 de angajați

„Brașovul este foarte accesibil, infrastructura este foarte bună. Am fost acolo, am văzut terenul și este foarte bine amplasat, este foarte aproape de centru. Vorbim de o investiție de 50 de milioane de euro pe parcursul următorilor zece ani. Și de 600 de angajați pe care dorim să-i avem în fabrica din Brașov, la care se adaugă și angajați în domeniul cercetării și dezvoltării. Acolo nu avem încă un număr exact, pot fi 50, pot fi 100, pot fi 150 de persoane. Ca obiectiv, ne-am stabilit să începem producția la jumătatea anului 2024. Depindem de data în care o să obținem autorizația de construcție, ca să putem să începem lucrările. Dar și de modul în care se vor desfășura acestea. Întotdeauna există un factor și un element neprevăzut, pe care trebuie să-l luăm în calcul”, a declarat Josef Fellner, director financiar al Diehl Controls, potrivit BrașovCity.ro.

„Avem nevoie de astfel de investitori”

Primarul Allen Coliban a prezentat importanța acestei investiții pentru dezvoltarea orașului.

„În primul rând, dezvoltăm o zonă, aflată în nordul Brașovului, care are un potențial imens de dezvoltare în zona conexă DN 13. Pe de altă parte, este vorba despre o investiție în zona high tech. O investiție într-un segment cu valoare adăugată mare, o investiție care vine cu planuri pe termen mediu și pentru a dezvolta cercetarea. Avem nevoie de astfel de investitori. Avem nevoie de investitori care să se implice și în ceea ce înseamnă educația în sistem dual. Diehl a anunțat că este interesat, că este un partener cu Școala Profesională Germană Kronstadt în acest sens. Sunt elemente importante pentru tot ceea ce reprezintă dezvoltarea de viitor a Brașovului din punct de vedere economic”, a punctat și primarul Coliban.

Clubul Economic German (DWK) și președintele său, Werner Braun, s-au implicat foarte mult în atragerea DIEHL la Brașov, fapt pentru care primarul a ținut să îi mulțumească public.

Date despre Diehl Controls

Conform reprezentantului Diehl Controls, fabrica de la Brașov va fi a treia din Europa după cea din Germania și cea din Polonia. Diehl Controls mai are spații de producție în Mexic și China și încă o reprezentanță în Statele Unite.

Volumul estimat al producției la Brașov este de 14 – 35 de milioane de euro, în 2024; 80 – 100 de milioane de euro în 2025 și va ajunge la 130 – 160 de milioane de euro în 2027.

Ca volum al investițiilor, în perioada 2023 – 2027 sunt prevăzute investiții de 15 – 20 mil. euro, iar în perioada 2023 – 2033, alte 25 – 45 mil.euro.

 Diehl este o companie de familie, înființată în anul 1902. Venitul companiei în 2021 a fost de 3,1 miliarde de euro.

Investiție de peste 50 de milioane de euro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] salarială netă de 4.500 de lei și Cluj, cu 4.100 de lei. Urmează Timiș (4.000 de lei), Sibiu, Brașov, Iași și Ilfov – fiecare cu câte 3.500 de lei net. Aproape identic arată și topul […]

Back to top button