Expres

PPC Energie, anunț pentru clienți

PPC Energie România (fost ENEL) trimite în aceste zile notificări clienților casnici, legate de convenția de consum de energie electrică.
Furnizorul de energie electrică vă poate factura consumul prin trei metode: pe baza citirii contorului de către firma de distribuție, pe baza autocitirii de către dvs. și a transmiterii indexului sau, dacă nu s-a întâmplat, din diverse motive, niciuna dintre acestea, pe baza estimării din convenția de consum.


„Astfel, conform art. 44 din Regulamentul de furnizare, în lipsa unui index de regularizare transmis de către Operatorul de distribuție sau în lipsa unui index autocitit transmis de către dvs. în intervalul de timp menționat în factură și în condițiile din contract, cantitatea de energie electrică va fi facturată în baza convenției de consum, anexa la contract încheiată în condițiile prevederilor art. 441 din Regulamentul de furnizare a energiei electrice”, scrie în notificare, potrivit economica.net.


„Cantitățile prevăzute în convenția de consum elaborată de către furnizor vor fi stabilite pentru fiecare din lunile calendaristice ianuarie-decembrie în baza consumului de energie electrică activă estimat pus la dispoziția furnizorului de către Operatorul de distribuție, fiind determinat, după caz, pe baza:


(I) Consumului de energie electrică înregistrat la locul de consum în perioada similară a anului precedent sau a consumului de energie electrică determinat, ținând cont de cele mai recente citiri efectuate de Operatorul de distribuție
(II) Profilul de consum specific, determinat de Operatorul de distribuție pentru categoria de clienți finali din care faceți parte, în cazul în care pentru locul dvs. de consum nu există înregistrat istoric de consum.

Stabilirea cantității de energie facturate în baza convenției de consum se va face în funcție de numărul de zile cuprinse în perioada de facturare și proporțional cu cantitatea estimată prevăzută în convenție pentru luna respectivă”, mai scrie furnizorul în notificarea trimisă clienților.


Ca anexă la această notificare primiți și consumurile estimate, pentu fiecare lună, în baza convenției de consum. Dacă sunteți de acord cu estimarea, puteți să nu faceți nimic și, în lipsa citirii/autocitirii, veți fi facturat în baza ei. Dacă credeți că aveți alt consum și doriți să schimbați consumurile lunare din convenție care apar în anexă trebuie să înștiințați furnizorul, în maxim 15 zile, prin orice canal pus la dispoziție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button