Economic

FNGCIMM a acordat 4.800 de garanţii în cadrul programului „Start-Up Nation 2017”

 

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis, în cadrul Programului „Start-Up Nation 2017”, un număr de 4.800 de garanţii pentru creditele punte, ceea ce reprezintă peste jumătate (57%) din totalul celor 8.444 de proiecte care au primit acordul de finanţare la finele anului trecut, a anunțat instituția.

„Cu o pondere de 56% în totalul garanţiilor acordate de FNGCIMM în cadrul programului «Start-Up Nation 2017», industria prelucrătoare reprezintă principala destinaţie a proiectelor de investiţii finanţate, iar sectorul alimentar a atras cele mai multe iniţiative de business, fiind urmat de industria mobilei. Scrisorile de garanţie acordate de FNGCIMM au fost solicitate de beneficiari din toate judeţele ţării, pe primele trei poziţii ale clasamentului situându-se Regiunea Bucureşti-Ilfov, urmată de judeţele Cluj şi Bihor”, se arată în comunicatul de presă al FNGCIMM.

În această perioadă, FNGCIMM a ajuns la finalul procesului de aprobare a garanţiilor pentru creditele acordate de băncile partenere – Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi CEC Bank – în cadrul programului „Start-Up Nation 2017”.

„Lansat la mijlocul lunii septembrie 2017, mecanismul de garantare a creditelor punte s-a dovedit un instrument eficient de optimizare în derularea programului «Start-Up Nation», atât prin dinamizarea accesului la fondurile necesare implementării proiectelor, cât şi prin caracterul accesibil, generat de costurile diminuate prin facilitatea de contragaratare acordată de Fondul Român de Contragarantare – comisionul standard reglementat de Comisia Europeană, de 3,8%, a fost redus astfel până la 2,48%”, subliniază FNGCIMM.

Din totalul antreprenorilor care au accesat mecanismul de garantare a creditelor de prefinanţare, aproximativ 65% au beneficiat şi de contragaranţii. Majoritatea finanţărilor obţinute, 99%, au ca destinaţie implementarea proiectelor de investiţii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button