Economic

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a primit premiul pentru Sustenabilitate și Mediu din partea Camerei de Comerț Româno – Britanice

Distincția a fost acordată pentru investițiile semnificative la nivel local și angajamentul față de dezvoltarea pe termen lung în Zărnești.

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a fost desemnată câștigătoarea categoriei „Sustenabilitate și Mediu” în cadrul Galei Camerei de Comerț Româno – Britanice (BRCC), organizată la finalul lunii ianuarie. Evenimentul, prilejuit de aniversarea de 25 de ani a BRCC, a recunoscut contribuțiile importante ale companiilor, ONG-urilor și entităților din domeniul educației, care au generat rezultate impresionante în 2022. Pe lângă premiul pentru „Sustenabilitate și Mediu”, DS Smith a primit o nominalizare și la categoria „Impact în comunitate (CSR)”.

| MyTex.ro
Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a primit premiul pentru Sustenabilitate și Mediu din partea Camerei de Comerț Româno - Britanice 10

Rolul categoriei „Sustenabilitate și Mediu” a fost acela de a răsplăti eforturile unei companii care promovează sustenabilitatea și încurajează inovația și schimbarea în bine, asumându-și un angajament pe termen lung, pentru un viitor sustenabil. În centrul aplicației DS Smith s-a aflat planul de investiții în tehnologie în valoare de 11 milioane de Euro – ce a inclus o nouă Stație de epurare a apelor tehnologice – proiect va fi finalizat în cursul acestui an. Odată puse în funcțiune, noile echipamente vor contribui la creșterea suplimentară a eficienței operațiunilor, vor mări capacitatea de producție a hârtiei și, nu în ultimul rând, vor crea premise pentru dezvoltare pe termen lung.

Marius Juncanariu, Director General, DS Smith Zărnești: „Ne bucurăm că angajamentul nostru față de sustenabilitate și protecția mediului a fost, încă o data, recunoscut. Prin efort, resurse alocate și responsabilitate, transformăm obiectivul global de a atinge neutralitatea climatică până în 2050 în realitate. Suntem onorați să primim acest premiu din partea BRCC și ne propunem să fim în continuare parteneri pe termen lung cu membrii comunității locale și cu mediul de afaceri”.

Categoria „Impact în comunitate (CSR)” a urmărit impactul pe care l-a avut activitatea organizației și modul în care aceasta a contribuit la nivelul societății – aspecte unde DS Smith a avut, din nou, rezultate importante de prezentat. Un prim exemplu este programul de educație ecologică lansat în anul 2020, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, dar și numeroase alte inițiative legate de biodiversitate, sănătate și susținerea membrilor vulnerabili ai comunității.

Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție de profil din România, deservind aproape jumătate din cererea locală de hârtie pentru ambalaj.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Firma DS nu e de-a briților? Deci se premiază în famiglie sau cum?

Back to top button