Economic

Decizie CCR. Legea dării în plată este parțial neconstituțională

 

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, astăzi, că legea dării în plată este parțial neconstituțională. În fapt, judecătorii au admis două excepții la acest act normativ și au respins altele.

„Practic, am admis excepţia de neconstituţionalitate, s-a constatat că sintagma «precum şi din devalorizarea bunurilor imobile», sintagmă care era conţinută în art. 11 teza I, este neconstituţională. Sintagma se referea la faptul că sunt aplicabile şi acelor situaţii care privesc devalorizarea bunurilor imobile. Or, obiectul procesului era plata contractului, nu era vorba de bunuri imobile şi din acest punct de vedere va fi eliminată această sintagmă”, a declarat Valer Dorneanu, preşedintele CCR.

Totodată, a fost admisă parțial și o altă excepție. „Am constatat că prevederile art. 11 teza I, raportate la art. 3, teza II, art. 4, art. 7 şi art. 8 din legea 77 sunt constituţionale în măsura în care instanţa judecătorească verifică condiţiile referitoare la existenţa impreviziunii”, a precizat oficialul CCR.

Legea dării în plată a intrat în vigoare pe 13 mai 2016.

Citiți și: 

Legea dării în plată, pe masa Curţii Constituționale


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button