Economic

Darea în plată. MFP propune scutirea de la plata impozitului pe transferul de proprietate imobiliară

 

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat, ieri, că a emis un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului Fiscal astfel încât persoanele care apelează la Legea dării în plată să fie scutite de la plata impozitului aferent transferului de proprietate imobiliară. „Măsura se aplică o singură dată numai la prima dare în plată, chiar dacă creditul este garantat cu una sau mai multe proprietăți imobiliare. Beneficiar este orice persoană fizică, indiferent de calitatea pe care o are în contractul de credit și care apelează pentru prima dată la darea în plată”, precizează Ministerul Finanțelor. Pentru orice dare în plată ulterioară, se plătește impozitul pe transferul proprietății imobiliare.

Citiți și: 

Ministerul Finanțelor vrea scutirea de impozite pentru proprietățile date în plată

Avocat: „Debitorii vor prefera să nu mai plătească ratele, dacă băncile vor contesta în instanţă notificările de dare în plată”

Legea privind darea în plată a fost publicată în Monitorul Oficial


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare