Economic

Cum se simt angajații români de Blue Monday

Cum se simt angajații români de Blue Monday.

Astăzi este Blue Monday. A treia zi de luni din noul an este considerată de specialiști drept cea mai deprimantă. Asta din cauza schimbărilor frecvente de vreme, a sfârșitului sezonului festiv și a nivelului scăzut de motivație.

Totuși, puțin peste o treime (36%) dintre angajați resimt încărcătura acestei zile, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs. 64% declară că nu au motive să considere această zi una deprimantă. Semn că ultimii ani au crescut rezistența românilor în fața perioadelor dificile. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre respondenți susțin că revenirea la job după perioada sărbătorilor a fost dificilă, din cauza oboselii acumulate.

Odihna este, așadar, un factor important ce determină starea de spirit a angajaților la început de an și capacitatea lor de a face față presiunilor la job. Acest lucru are strânsă legătură cu timpul liber.

Sondajul BestJobs a arătat că, în perioada dintre Crăciun și Revelion, 38% dintre respondenți au avut vacanță, în timp ce 44% au beneficiat doar de zilele libere legal. Alți 11% nu au avut deloc zile libere pentru a-și reîncărca bateriile.

În acest context, angajații consideră satisfacția la job importantă pentru o stare generală mai bună. 76% dintre participanții la sondaj au spus că felul în care se simt în raport cu munca pe care o fac le influențează gradul de împlinire personală. Mai mult, 3 din 10 angajați se declară nemulțumiți de actualul job și au în plan să îl schimbe. Doar 8% se consideră cu adevărat fericiți la job. 62% au o atitudine neutră.

Cum se simt angajații români de Blue Monday

„Românii au învățat în ultimii ani să-și gestioneze mai eficient timpul petrecut la muncă și activitățile care presupun un grad mai mare de stres. Cei mai mulți dintre ei înțeleg mai bine importanța echilibrului dintre viața personală și cea profesională. Astfel, tendința lor este să elimine cât mai mult activitățile generatoare de stres. Să adopte un stil de viață sănătos și să lucreze în acord cu nevoile și valorile lor. În acest sens, vedem cum tot mai mulți candidați se îndreaptă către joburi flexibile, cu salariul afișat și care oferă beneficii extrasalariale generoase”, a relatat Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Pentru sănătatea lor mintală, aproximativ 54% dintre respondenți și-au propus ca anul acesta să adopte un stil de viață mai sănătos. 15% au în plan să meargă la terapie și 11% își doresc să muncească mai puțin. Alți 20% vor să își crească veniturile, negociind salariul actual sau aplicând la joburi noi, cu salariu mai mare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button