Economic

Cu cât se va scumpi apa în Brașov de la 1 ianuarie 2024

Cu cât se va scumpi apa în Brașov de la 1 ianuarie 2024.

Compania Apa Brașov a anunțat modificarea tarifelor pentru serviciile de apă și canalizare – epurare.

„Potrivit Deciziei Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Publice Comunitare – ANRSC nr.186/06.12.2023, prețul apei potabile produse, transportate și distribuite în întreaga arie de operare va fi, din 1 ianuarie 2024, de 7,66 lei/mc, cu TVA, iar tariful pentru canalizare – epurare va fi de 5,62 lei/mc, cu TVA. Astfel, tariful cumulat pentru serviciile oferite de Compania Apa Brașov va fi de 13,28 lei/mc, cu TVA”, a informat Compania Apa Brașov.

Cu cât se va scumpi apa în Brașov de la 1 ianuarie 2024

Potrivit sursei citate, „calculele sunt rezultate din Analiza Cost Beneficiu (ACB) aferentă proiectului, care a fost realizată de consultant potrivit Metodologiei de tarifare, privind investițiile în infrastructura de apă și apă uzată, document aprobat de Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene”.

Factorii care au influențat la modificarea tarifelor sunt, potrivit Companiei Apa Brașov:

Strategia de tarifare a fost verificată și de ANRSC (formula de ajustare) și este o condiție obligatorie precedentă încheierii contractului de finanțare, care a fost semnat în data de 2 august 2022.

Prețurile reflectă, pe de-o parte, acoperirea cheltuielilor de exploatare, influențate de inflație și, pe de altă parte, obligativitatea includerii în tarif a părții de cofinanțare aparținând operatorului. Concret, pe lângă inflația generală, au apărut creșteri mult peste acest indicator, atât la energia necesară pompării apei, cât și la combustibili și gaze, care au generat costuri suplimentare inevitabile.

După ajustare, tarifele cumulate ale Companiei Apa Brașov se situează pe locul 22 din cei 47 de operatori regionali existenți.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 luna în urmă

[…] fi de 13,28 lei/mc, cu TVA”, a informat Compania Apa Brașov, în cursul lunii trecute. Găsiți aici […]

Back to top button