Economic

Câți ani muncește un brașovean pentru o locuință de 55 mp

Câți ani muncește un brașovean pentru o locuință de 55 mp.

În ultimul raport asupra stabilității financiare, publicat de BNR în decembrie 2022, se arată că pentru a cumpăra o locuință de 55 mp fără credit bancar trebuie să muncești aproximativ 11 ani.

Cel mai ridicat nivel al indicatorului este înregistrat în județul Cluj, unde sunt necesari 10,8 ani pentru achiziția unei locuințe fără finanțare de la bănci.

Câți ani muncește un brașovean pentru o locuință de 55 mp. După Cluj urmează Brașov (9,8 ani), Constanța (9,5 ani), Timișoara (7,6) și București (7,5 ani), a informat Finzoom. 

În contrast, în județe precum Giurgiu, indicatorul nu depășește valoarea de șase ani.

Pentru achiziția unei locuințe de 55 mp fără a contracta un credit imobiliar sunt necesari aproape 18 ani în Praga. Circa 15 ani în Budapesta și în Varșovia și aproximativ 12 ani în Viena.

În ultimul an, prețurile apartamentelor din România au fost în creștere.

„Prețurile proprietăților rezidențiale au crescut în România în prima jumătate din anul 2022 (+8,5 la sută în termeni anuali). S-au menținut, însă, la cel mai redus nivel din regiune. Totodată, prețurile sunt sub media Uniunii Europene (+10 la sută) și a celei aferente zonei euro (+9,3 la sută). Pe parcursul ultimilor 10 ani, dinamica prețurilor proprietăților rezidențiale din România a fost mai redusă comparativ cu cea a prețurilor din regiune ”, s-a menționat în raportul BNR.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button