Economic

Brașovul e un oraș în top pe piața muncii

Brașovul e un oraș în top pe piața muncii.

Piața muncii este extrem de dinamică și la începutul acestui an. În ianuarie, pe platforma de recrutare BestJobs, numărul de aplicări a crescut cu 34% față de 2022. Astfel, a bifat un nou vârf pentru ultimii doi ani. De asemenea, ofertele de joburi disponibile sunt cu 15% mai numeroase comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor recensământului INSSE, în România sunt 8,18 milioane de persoane active pe piața muncii. Dintre cei care își caută loc de muncă, cei mai mulți candidați au aplicat la joburi în domeniile Vânzări (116.000 de aplicări), Management (peste 86.000 de aplicări), Financiar (54.000 de aplicări) și IT/ Telecom (52.000 de aplicări).

Brașovul e un oraș în top pe piața muncii

Tot datele recensământului INSSE arată că cel mai mare grad de ocupare îl au rezidenții județului Ilfov (52,2%) și municipiului București (50,8%). Aspectul este indicat și de clasamentul orașelor cu cei mai activi candidați, unde Ilfov și București (peste 382.000 de aplicări) sunt pe primul loc. Topul este urmat de Timiș (aproape 84.000 de aplicări), Cluj (peste 61.000 de aplicări), Brașov (peste 56.300 de aplicări) și Prahova (peste 44.200 de aplicări).

Joburile remote sunt în continuare de interes pentru candidați. Prin urmare, numărul de aplicări pentru acestea a depășit 100.000 în luna ianuarie. Cu 40% mai multe comparativ cu începutul anului trecut.

Companiile continuă să recruteze activ și tot mai multe afișează salariul în oferta de job. 30% din totalul joburilor disponibile pe platforma amintită în luna ianuarie au fost cu salariul la vedere. În comparație cu anul trecut, ponderea acestora era de 22%. Mai mult, recrutorii au efectuat cu 55% mai multe contactări în luna ianuarie față de aceeași lună a anului trecut.

Din totalul locurilor de muncă disponibile în luna ianuarie pe platformă, 27% permit un mod de lucru flexibil, cu 10% în întregime remote, iar peste 17% cu împărțirea activității între sediu și biroul de acasă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button