Economic

BRAȘOV. Impozitul pe locuință se dublează de la 1 ianuarie

  • blocuriracadauvara1.jpg
 

Actualizare

Majorarea impozitului pe locuințe ar putea fi amânată

 

Din 2023, brașovenii vor plăti de două ori mai mult impozit pe locuință, din calculele oficialilor de la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL), citați de Radio România Brașov FM. 

Directorul DITL Brașov, Marian Voinescu, a precizat că a luat parte la niște consultări, împreună cu finanțiști și cu notari, pe tema diferențelor existente de la un județ la altul și s-a ajuns la concluzia că trebuie să existe un mod unitar de calcul la nivel național.

Astfel, valoarea impozabilă va fi preluată din grilele notarilor publici şi nu din costurile de construcţie, ca până acum.

Noi am făcut niște simulări la clădirile rezidențiale. Am văzut, pe grila notarilor, față de ce avem noi pe Codul Fiscal, în momentul de față, impozitele aproape că se dublează la persoane fizice, la clădirile rezidențiale”, a precizat directorul Direcției Fiscale Brașov, Marian Voinescu, conform sursei citate. 

Pe de altă parte, proprietarii de locuințe nu vor mai plăti, însă, impozit pentru terenul aflat sub locuință. Șeful Fiscului local spune că impozitele pe terenuri și cele pe autovehicule vor rămâne la același nivel ca în 2022.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare