Economic

BRAŞOV. CSALB le-a prezentat braşovenilor soluții pentru rezolvarea amiabilă a problemelor cu băncile și IFN-urile

  • csalbbrasov2.jpg
  • csalbbrasov3.jpg
  • csalbbrasov.jpg
 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) le-a prezentat braşovenilor, astăzi, soluții pentru rezolvarea amiabilă a problemelor cu băncile și IFN-urile, în cadrul proiectului „Caravana CSALB”, informează instituţia.

În ultimii trei ani și jumătate, peste 1.370 de consumatori din România au obținut de la bănci și IFN-uri, cu ajutorul CSALB, reducerea sau eliminarea comisioanelor, scăderea ratelor la credite sau chiar ștergerea întregului sold rămas de achitat.
Beneficiile obținute în urma negocierilor dintre consumatori și bănci au depăşit suma de 2 milioane de euro. Acest serviciu este gratuit pentru consumatori.

În 2019, până la finalul lunii noiembrie, peste 2.000 de români s-au adresat CSALB, dintre care doar 35 de cereri au venit din județul Brașov, ceea ce reprezintă sub 2% din totalul cererilor primite din țară. Cele mai multe solicitări au venit din București și Ilfov (49% din total).

Specialiştii CSALB le-au prezentat consumatorilor din Brașov soluțiile prin care pot fi încheiate eventualele neînțelegeri sau litigii financiare.

„Un studiu realizat în luna iunie a anului acesta ne-a arătat că 96% dintre respondenții la un chestionar online consideră necesară existența CSALB în România. Cu toate acestea, 38% dintre consumatori nu știu cum i-ar putea ajuta CSALB. «Caravana CSALB» a venit tocmai ca răspuns la această nevoie de informare a persoanelor fizice cu privire la serviciile financiar-bancare și eventualele neînțelegeri pe care aceștia le au cu băncile și IFN-urile. Ne dorim ca prin promovarea CSALB, soluționarea amiabilă să devină prima opțiune atunci când oamenii au neînțelegeri cu băncile”, a declarat Alexandru Păunescu, membru al Colegiului de Coordonare al CSALB.

Proiectul „Caravana CSALB” constă într-o serie de întâlniri între specialiștii instituției și reprezentanții mass-media din principalele orașe ale țării, cu scopul de a promova avantajele soluționării amiabile. În Brașov, Caravana CSALB este la a opta ediție, după ce a fost prezentă în Timișoara, Cluj, Constanța, Iași, Craiova, Oradea și Sibiu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button