Economic

Brașov. Camera de Comerț susține și promovează platforma electronică de informare și dialog privind Brexitul

 

Camera de Comerț și Industrie Brașov susține și promovează platforma electronică de informare și dialog lansată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) privind Brexitul, a anunțat instituția.

Platforma are ca scop intermedierea și rezolvarea problemelor mediului de afaceri din România, apărute în urma Brexitului, și poate fi accesată la adresa: https://ccir.ro/ccir-informeaza-si-invita-la-dialog-oamenii-de-afaceri-care-intampina-dificultati-generate-de-brexit/.

Pe platformă pot fi găsite documente utile privind Brexitul, documente de informare legate de Brexit, cum se pot pregăti companiile pentru Brexit, ce implică scenariul „fără acord” pentru firme, dar și care sunt cele 7 lucruri pe care IMM-urile trebuie să le știe în vederea pregătirii pentru Brexit.

„Comisia Europeană și-a intensificat activitățile de informare vizând pregătirea întreprinderilor din UE pentru scenariul «fără acord», în domeniul vamal și al impozitării indirecte, cum ar fi TVA-ul, având în vedere riscul ca Regatul Unit să părăsească UE fără niciun fel de acord. Campania de informare lansată face parte din eforturile actuale ale Comisiei de pregătire pentru ieșirea fără acord a Regatului Unit din Uniunea Europeană, în conformitate cu concluziile Consiliului European – articolul 50 – din decembrie 2018, care îndeamnă la intensificarea pregătirii pentru toate scenariile. Rolul acestei campanii este de a contribui la informarea întreprinderilor care doresc să-și mențină schimburile comerciale cu Regatul Unit cu privire la ceea ce trebuie să facă pentru a asigura o tranziție cât mai lină. O bună pregătire pentru situația în care Regatul Unit ar deveni o țară terță evită producerea unei perturbări semnificative a activității întreprinderilor din UE”, a declarat Silviu Costea, președintele CCI Brașov, într-o conferință de presă.

Pentru a se pregăti pentru scenariul „fără acord” și pentru a menține schimburile comerciale cu Regatul Unit întreprinderile vor trebui să evalueze dacă dețin capacitățile tehnice și umane necesare aplicării procedurilor și normelor vamale, de exemplu cu privire la „regulile de origine preferențiale”, să aibă în vedere obținerea de autorizații și înregistrări vamale pentru a-și facilita activitatea comercială dacă Regatul Unit se află în lanțul lor de aprovizionare și să ia legătura cu autoritatea vamală națională pentru a vedea ce măsuri de pregătire pot fi luate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare