Economic

BAUER KOMPRESSOREN ÎȘI CONSOLIDEAZĂ POZIȚIA GLOBALĂ PRIN INAUGURAREA FABRICII DE PRODUCȚIE DE COMPRESOARE DIN GHIMBAV

Grupul german BAUER, unul dintre liderii pieței mondiale în domeniul producerii de compresoare cu medie și înaltă presiune de până la 500 bar și-a deschis fabrică nouă la Ghimbav. Compania a devenit cunoscută în întreaga lume datorită compresoarelor sale, care încarcă buteliile de aer respirabil pentru pompieri și scafandri. 

Fabrica din Ghimbav a început producția în luna februarie anul acesta, iar in luna octombrie a avut loc inaugurarea oficiala, in prezenta proprietarilor grupului BAUER, respectiv d-na Dr. Monika Bayat, dl. Bayat si dl. Bauer. Locatia din Ghimbav are deja un număr de 150 de angajați, care își desfășoară activitatea atât în zona de producție, cât și în zona de cercetare și dezvoltare. Din portofoliul grupului BAUER, la Ghimbav se produc atât compresoarele cu piston, cât și cele cu șurub de diferite modele, mărimi, presiuni pentru diverse aplicații. 

Obiectivul companiei germane în ceea ce privește fabrica de la Ghimbav este de a-și extinde capacitățile actuale de producție, ca răspuns la necesarul tot mai mare din piața de specialitate, plecând de la o strategie bine definită, bazată pe dezvoltarea tehnologică în domeniu și pe internalizarea sistemelor productive. 

Planul de investiții al fabricii BAUER KOMPRESSOREN din Ghimbav pentru perioada 2022-2032 este de peste 50 milioane Euro, constând în 2 etape și cuprinzând construcția unei site modern în avangarda tehnologiei. Conform planului strategic, fabrica din Ghimbav va avea o capacitate anuală de 28.000 compresoare.

| MyTex.ro
BAUER KOMPRESSOREN ÎȘI CONSOLIDEAZĂ POZIȚIA GLOBALĂ PRIN INAUGURAREA FABRICII DE PRODUCȚIE DE COMPRESOARE DIN GHIMBAV 10

Sunt foarte bucuros pentru decizia grupului BAUER, unul dintre liderii pieței mondiale în domeniul producerii de compresoare, de a crește capacitățile de producție printr-o fabrică nouă în România.  Țara noastră rămâne în continuare foarte atractivă pentru investitorii străini, iar această investiție este una dintre cele mai importante în ultimii ani din Brașov, județ cu o zonă industrială foarte bine dezvoltată, fiind susținută de o forță de muncă bine calificată. Ne dorim ca fabrica din Ghimbav să devină în scurt timp o locație de top a grupului BAUER și un angajator foarte atractiv pe plan local.” – Sorin Poteraș, General Manager BAUER KOMPRESSOREN România.

Grupul BAUER a fost fondat în anul 1946 în München și are la nivel mondial peste 1300 de angajați, din care peste 50% în Germania. Are 25 de sucursale în întreaga lume, peste 350 de parteneri de vânzări și peste 600 de stații de servisare.

BAUER, cu 90% cotă de export, este lider mondial în piața de compresoare de medie și înaltă presiune pâna la 500 bari și produce atât compresoare de aer respirat, compresoare industriale, sisteme complexe de compresoare, cât și stații de alimentare pentru gaz, biogaz și hidrogen. Sistemele BAUER de comprimare a aerului și a gazelor nobile sunt utilizate în aproape toate sectoarele industriale. Sistemele inteligente de comprimare și măsurare a gazelor pot fi integrate în procesele de producție, după standardele Industri 4.0.

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button