Eco

[ViDEO] Cine, cum și unde aruncă gunoiul în Brașov?

 

O înregistrare video arată doi „întreprinzători“ cu deșeuri într-o pădure, lângă o râpă unde sunt multe gunoaie menajere. În înregistrarea postată pe Facebook de „Prietenii Pădurilor din Romania“ se poate auzi cum cei doi spun că au deșeurile de la mai multe restaurante din Brașov: „Sergiana, Casa Tudor, Piatra Mare și Ceasu Rău“. De asemenea, aceștia spun că au contract cu restaurantele respective. Pe Facebook, înregistrarea a fost distribuită de peste 100 de ori.

Un reprezentant al Societății Sergiana, de care aparțin restaurantele Sergiana, Casa Tudor și Ceasu Rău, ne-a precizat că au toate contractele de salubrizare și colectarea deșeurilor cerute de lege și că mâine vor organiza o conferință de presă legată de această înregistrare video.

„Da, avem toate contractele cerute de lege, inclusiv actele legate de colectarea deșeurilor de sticlă. Nu cred că acel domn din înregistare a vrut să arunce sticlele, poate a vrut să le așeze mai bine în mașină. De ce le-ar arunca? Doar trăiește din asta. Încă se cercetează cazul, neoficial pot să spun că am văzut în înregistrare etichete de la câteva sticle de apă minerală – noi avem în restaurante alte sticle. Oricum, nu suntem în culpă. Am fi preferat să fim și noi întrebați înainte să fim acuzați de ceva ce n-am făcut. Mâine vom organiza o conferință de presă pe această temă. Nu vrem să rămână așa, trebuie să se afle adevărul “, a spus Liviu Mereuță, de la Sergiana, departamentul de marketing.

Reprezentanții de la Piatra Mare ne-au spus că momentan nu știu nimic despre acest caz sau despre înregistrarea video.

De asemenea, comisarul de serviciu de la Garda de Mediu din Brașov a spus că momentan nu s-a primit nici o sesizare legată de gunoaiele care se pot vedea în înregistrarea video. Pentru aruncarea gunoaielor în spații neamenajate se pot da amenzi între 20.000 și 40.000 de lei.

Revenim cu amănunte


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button