Eco

Primăria BRAȘOV, despre închiderea depozitelor de deșeuri Timiș – Triaj / „Încercăm să rezolvăm pe cale amiabilă ca Fin – Eco să își asume…”

  • WhatsApp Image 2020-04-28 at 14.33.22_280180.jpeg

Primăria Brașov a oferit astăzi noi informații privind stadiul procesului de închidere a depozitului de deșeuri industriale Timiș-Triaj.

„Este finalizat bilanțul de mediu, care a confirmat că acest depozit este inert, deci se încadrează la închidere prin procedură simplificată.
A fost reglementată situația juridică a terenului care nu aparținea municipiului Brașov.
Este în fază finală avizarea studiului de coexistență cu rețeaua electrică.
Avem promisiunea că în următoarele săptămâni vom semna cu ABA Olt protocolul pentru lucrările prevăzute în albia minoră a pârâului Timiș.
Studiul de fezabilitate este aproape gata.
După aprobarea lui, vom lansa procedura de achiziție pentru realizare proiect tehnic și lucrări de închidere a depozitului prin procedură simplificată”, se arată în comunicat.

În proiectul de buget pentru anul 2022 este cuprinsă suma de 1 milion de lei, pentru realizarea proiectului tehnic și demararea lucrărilor.

„Dacă este cazul, această sumă poate fi suplimentată la o viitoare rectificare bugetară. Termen pentru finalizarea lucrărilor de închidere 31.12.2023”, conform reprezentanților Primăriei Brașov.

Stadiul procesului de închidere a depozitului de deșeuri menajere Timiș-Triaj

Toată documentația care a fost emisă până acum, începând cu avizul de mediu din 2002, continuând cu cel din 2007, revizuit în 2008, stabilește că obligația de închidere a depozitului de deșeuri menajere Timiș – Triaj revine operatorului Fin – Eco.

„Există un bilanț de mediu care, de asemenea, stabilește că și acest depozit este inert. Fin – Eco a realizat și un studiu de fezabilitate pentru închiderea acestei rampe.
Am făcut mai multe demersuri pentru a identifica surse de finanțare alternative, pentru închiderea acestui depozit, dar fără un rezultat până acum.
Încercăm să rezolvăm pe cale amiabilă ca Fin – Eco să își asume închiderii acestui depozit de deșeuri menajere. Depozitele Timiș Triaj au început să funcționeze la sfârșitul anilor 1940 și au fost utilizate pentru depozitarea deșeurilor industriale nepericuloase (nisip de turnătorie, zgură de oțelărie etc.) și deșeuri menajere. Activitatea de depozitare a încetat practic în anul 1993”, se explică în comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button