Delicte

Update. Prinși în flagrant după ce au furat de la societăți din Brașov, Prejmer și Hărman. Șapte inși au fost arestați

Prinși în flagrant după ce au furat de la societăți din Brașov, Prejmer și Hărman. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a oferit detalii privind furturile pe care le-ar fi comis cei șapte inși reținuți în week-end.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov dă următorul comunicat de presă:

          S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de şapte persoane care au dobândit calitatea de inculpaţi cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat, situaţia de fapt fiind următoarea:

  1. În noaptea de 05/06.02.2023, în urma unei înţelegeri prealabile, trei dintre persoanele de mai sus, precum şi alte două persoane necunoscute s-au deplasat în mun Braşov, cu scopul de a sustrage bunuri, au încercat să pătrundă în curtea unei societăţi de pe strada de Mijloc din municipiul Braşov prin escaladarea gardului împrejmuitor, ocazie cu care au schimbat şi poziţia uneia dintre camerele de supraveghere video de la exterior, pentru a nu surprinde activitatea lor infracţională.
  2. În noaptea de 10/11.02.2023, în urma unei înţelegeri prealabile patru dintre persoanele de mai sus s-au deplasat în mun Braşov cu scopul de a sustrage bunuri, au pătruns în curtea aceleiaşi societăţi, prin escaladarea gardului împrejmuitor, ocazie cu care au schimbat şi poziţia uneia dintre camerele de supraveghere video de la exterior, pentru a nu surprinde activitatea lor infracţională.
  3. În data de 14.02.2023, în jurul orei 21:11, în urma unei înţelegeri prealabile, trei dintre persoanele de mai sus, însoţite şi de alte persoane, s-au deplasat în mun Braşov cu scopul de a sustrage bunuri, au escaladat gardul împrejmuitor al aceleiaşi societăţi şi au scos din funcţiune sistemul de alarmă montat pe clădire, reorientântând camerele de supraveghere video, moment în care au declanşat sistemul de de alarmă anti efracţie, fapt ce a determinat persoanele să părăsească societatea fără a sustrage bunuri.
  4. În noaptea de 16/17.02.2023, în urma unei înţelegeri prealabile, cinci dintre persoanele de mai sus, transportate de celelalte două, după ce au pătruns fără drept, prin forţarea uşilor de acces, în incinta depozitelor a două societăţi situate pe strada Grigore Ureche din municipiul Braşov, au sustras mai multe scule şi materiale de consctrucţii, valoarea totală a prejudiciului fiind de 52394.763 de lei.
  5. În data de 18.02.2023, în intervalul orar 21:13-21:54, în urma unei înţelegeri prealabile, cinci dintre persoanele de mai sus, transportate de o a şasea dintre acestea, au pătruns fără drept în curtea unei societăţi comerciale de pe strada Spicului din municipiul Braşov, prin escaladarea gardului împrejmuitor, iar din interior au sustras cabluri din cupru.
  6. În data de 19.02.2023, în intervalul orar 01:14-02:00, în urma unei înţelegeri prealabile, cinci dintre persoanele de mai sus, cu complicitatea unei a şasea, care i-a transportat, au pătruns fără drept în curtea aceleiaşi societăţi de la punctul 5, prin escaladarea gardului împrejmuitor, iar din interior au sustras cabluri din cupru, producând un prejudiciu în valoare de 30.842,59 RON.
  7. În noaptea de 21/22.02.2023, în urma unei înţelegeri prealabile, două dintre persoanele de mai sus au asigurat transportul la şi de la locul faptei pentru trei persoane necunoscute care, în scopul de a sustrage bunuri, au pătruns fără drept, prin ruperea gardului împrejmuitor în unei societăţi din localitatea Prejmer, judeţul Braşov, apoi prin forţarea uşilor de acces au pătruns în două hale-depozit, de unde au sustras aproximativ 300 kg de cupru, iar din pivniţa unei hale s-au sustras aprox. 68 de sticle de vin şi vin spumant.
  8. În noaptea de 25.02.2023, întervalul orar 00:34-01:30, în urma unei înţelegeri prealabile, cinci dintre persoanele de mai sus, cu complicitatea unei a şasea dintre acestea, care i-a transportat la adresa din localitatea Hărman, au pătruns fără drept, prin forţarea uşii de acces în imobilul persoanei vătămate, de unde au sustras o drujbă, un flex de dimensiune mare, un flex de dimensiune mică, o bormaşină cu percuţie, un aparat de sudură, un transformator, o autofiletantă, o maşină de tăiat ţeavă, o trusă electrică de brâu, 2 (două) testere electrice de culoare galbenă, o geantă cu scule pentru zona de electrică, 4 (patru) ciocane, un topor mic, set gletiere şi şpacluri, 2 (două) patent e, un cleşte, un mox, o rangă, şurubelniţe în stea şi drepte de diferite dimensiuni, funie aproximativ 30 m, dispozitiv de îndoit ţeava, un generator electric pe benzină de culoare galben cu negru.

Au fost arestați pentru 30 de zile

Cei șapte suspecți au fost reţinuți pentru 24 de ore. Astăzi, Judecătoria Braşov a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă a celor şapte pentru 30 de zile. Actele de urmărire penală au fost realizate de Secţia 2 Poliţie Braşov, sub supravegherea şi coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Suspecții beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Vezi și: Percheziții la suspecți de furt, după un flagrant în toiul nopții, în județul Brașov (foto – video)

      

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button