Delicte

Update. Arestați preventiv, la Brașov, pentru deturnarea licitațiilor publice

Doi bărbați au fost arestați preventiv, astăzi, la Brașov, pentru infracțiunea de „deturnarea licitațiilor publice”. Judecătoria Brașov a admis măsura preventivă. Alte trei persoane sunt cercetate în caz pentru favorizarea făptuitorului. Acestea au fost plasate sub control judiciar.

„La sfârșitul anului trecut, două persoane de sex masculin s-au înțeles pentru a licita fictiv prin societățile comerciale controlate în cadrul unei proceduri de executare silită declanșată de o instituție bancară creditoare pe raza municipiului Brașov, în scopul deturnării procedurilor și al licitării la preț mai micde 50% din valoarea unor imobile, cu încălcarea prevederilor art. 846 alin. (8) din Codul de Procedură Civilă (…). Suplimentar, cu privire la trei persoane de sex feminin, la data de 13 octombrie 2022 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov a dispus măsura controlului judiciar în legătură cu acuzația de favorizare a făptuitorului”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

Acestea ar fi oferit sfaturi cu privire la modalitatea de falsificare a unor facturi, contracte și
chitanțe. Scopul era de a masca sume de bani transferate între societățile celor doi licitatori fictivi cu titlu
real de „sponsorizare” a unei cauțiuni în dosarul execuțional deschis.

Actele de urmărire penală au fost realizate de Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Brașov.

Amintim că inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Iată decizia de astăzi a Judecătoriei Brașov:

„Solutia pe scurt: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi, în consecinţă: În baza art. 226 alin. 1 C.pr.pen. raportat la art. 223 alin. 1 lit b alin 2 C.pr.pen. şi art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 lit. e C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpa?ilor : -Popa Iustinian-Călin, pentru săvârşirea infracţiunii de, deturnarea licita?iilor publice, faptă prev. de art. 246 din C.pen. – Chichișan Marius-Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de deturnarea licitațiilor publice, faptă prev. de art. 246 din C.pen, pentru 30 de zile, începând cu data de 14.10.2022 şi până în data de 12.11.2022 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpa?ilor Popa Iustinian-Călin și Chichișan Marius-Florin. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 14.10.2022, ora 10,50”.

Amintim că ieri au fost efectuate șapte percheziții în acest dosar penal. Pentru detalii, vezi și:

Percheziții la Brașov, într-un caz de deturnare a licitațiilor publice


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Update. Arestați preventiv, la Brașov, pentru deturnarea licitațiilor publice […]

Back to top button