Delicte

Tupeu de „bizon” fără empatie

Tupeu de „bizon” fără empatie. Șoferul unei mașini cu număr de Brașov a reușit să depășească limitele nesimțirii. După cum spune cititorul myTEX.ro care ne-a trimis imaginile, nu era afișată legitimația care să-l îndreptățească să parcheze acolo. Și dacă ar fi avut, șoferul a ocupat, după cum se vede, două locuri de parcare destinate persoanelor cu handicap. Mai mult, el nu a staționat cât el sau vreun pasager ar face cumpărăturile. Ci a stat cel puțin o oră, vizionând un film pe smartphone.

Ce riscă șoferul

Tupeu de „bizon” fără empatie. Dacă ar fi fost văzut de polițiști, șoferul era pasibil de o amendă de minimum 2.000 de lei. Potrivit modificărilor aduse Legii 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap este contravenție. Sancțiunea prevăzută de lege este amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

După intrarea în vigoare a Legii nr. 145 din 22 iulie 2020, a fost mărită valoarea amenzii ce poate fi aplicată.
Potrivit noii legislații, abaterea aceasta se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și cu ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv. Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Tigaile unor astfel de nenorociti se trateaza cu zeama de cui. Un ”autograf” cap-coada la tigaie si/sau o injectzie in caucioace…

Back to top button