Delicte

Trei oameni de afaceri, trimiși în judecată într-un dosar DNA Brașov

DNA Brașov a trimis în judecată trei oameni de afaceri și patru societăți comerciale. Inculpații sunt în stare de libertate. Numele lor nu au fost făcute publice. Aceștia sunt acuzați de folosirea unor documente false, pentru obținerea de fonduri europene.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șapte inculpați (trei oameni de afaceri și patru societăți comerciale), pentru săvârșirea unor infracțiuni de: folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, evaziune fiscală, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, (comise în forma autoratului, a complicității și a tentativei)”, se arată într-un comunicat remis de Direcția Națională Anticorupție.

Date din rechizitoriu

Reprezentanții DNA au oferit date din rechizitoriu.

„În contextul implementării unor proiecte ce vizau dezvoltarea și realizarea unor magazine virtuale, în perioada 2014 – 2015, unul dintre oamenii de afaceri, beneficiind de ajutorul celorlalți doi inculpați, ar fi depus la Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională mai multe documente falsificate (contracte, facturi, etc.), obținând în această manieră subvenții din fonduri europene și naționale în cuantum total de 1.015.087 lei.
Într-un alt caz, în care s-a încercat obținerea de fonduri în cuantum de 596.660 lei, cererea inculpatului a fost respinsă de la plată.
În perioada 2014-2018, același inculpat ar fi înregistrat în contabilitatea a două dintre societățile pe care le administra mai multe facturi false în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin deducerea nelegală a TVA-ului în cuantum total de 124.109 lei.
La data de 19 octombrie 2022, la locuința aceluiași inculpat, ar fi fost descoperite două arme neletale în condițiile în care inculpatul nu avea dreptul de a deține astfel de obiecte supuse autorizării”, au detaliat procurorii.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov. S-a formulat propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Vezi aici comunicatul.

Vezi și:

Asociația Producătorilor de lapte și carne Ungra – 2006, trimisă în judecată de DNA Brașov. Fost primar, printre inculpați


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
28 zile în urmă

[…] Trei oameni de afaceri, trimiși în judecată într-un dosar DNA Brașov […]

27 zile în urmă

[…] Trei oameni de afaceri, trimiși în judecată într-un dosar DNA Brașov […]

Back to top button