Delicte

Șoferi prinși „în ofsaid” în traficul din județul Brașov

Șoferi prinși „în ofsaid”.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au identificat un bărbat, în localitatea Feldioara, care conducea un autovehicul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Apața, care se afla la volanul unei autoturism, înmatriculat în județul Brașov, a fost oprit în trafic, în jurul orei 4.00 dimineața, în cadrul unui control pe care polițiștii îl efectuau în scopul depistării celor care conduc sub influența alcoolului.

Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0.90 mg/l.

S-a dispus conducerea persoanei la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool existentă în organism.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Șoferi prinși „în ofsaid”

Polițiști brașoveni efectuează acte de urmărire penală după ce, la data de 7 mai a.c., au oprit în trafic un conducător auto, pentru care testul de identificare a consumului de substanțe interzise a fost pozitiv.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate de polițiștii Poliției Municipiului Brașov-Biroul Rutier, în jurul orei 2.00, aceștia au oprit în trafic un autovehicul la volanul căruia se afla un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care a fost identificat pozitiv la substanța cocaină, în urma testării lui din punct de vedere al consumului de substanțe interzise.

Pentru rezultatul pozitiv înregistrat de aparatul de detectare a drogurilor, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice, urmând a se stabili cu exactitate prezența substanței în organism.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. 

Dosarul este instrument de polițiștii Biroului Rutier Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Șoferi prinși „în ofsaid”

Tot la data de 7 mai a.c., polițiști din Șercaia au identificat un conducător auto, care circula pe DJ 131 P, de pe raza localității Hălmeag, județul Brasov, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.  

Persoana, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Hălmeag, a fost oprită în trafic în jurul orei 22.00.

În timp ce polițiștii efectuau controlul documentelor conducătorului auto, aceștia au observat indicii că bărbatul s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la testarea lui cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Față de cele constatate, polițiștii au dispus conducerea persoanei la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool existentă în organism.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
6 luni în urmă

[…] data de 8 mai a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Hărman, din județul Brașov, o persoană ar […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button