Delicte

Șofer depistat cu 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, în Brașov / Razie la nivel național

Șofer depistat cu 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, în Brașov.

„La data de 9 martie 2023, pe strada Albă, municipiul Brașov, județul Brașov, a fost depistat un bărbat care a condus un autoturism, în timp ce se afla sub influența alcoolului. 
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au informat reprezentanții Poliției Române.


În seara de 9 spre 10 martie, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune, la nivel național, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Au fost efectuate 16.110 testări în scopul detectării prezenței alcoolului etilic în aerul expirat. Au fost făcute și 462 de testări, în scopul detectării prezenței substanțelor psihoactive în salivă.
Au fost aplicate 4.513 sancțiuni contravenționale.
Au fost reținute 541 de permise de conducere.
207 au fost reținute pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.
Au fost constatate 137 de infracțiuni, dintre care 57 de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 29 de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și 51 reprezentând alte infracțiuni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
17 zile în urmă

[…] Șofer depistat cu 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, în Brașov / Razie la nivel național […]

Back to top button