Delicte

Șofer denunțat de polițiști la call-center-ul anticorupție

Un șofer a fost denunțat de polițiști la call-center-ul anticorupție, astăzi

„La data de 26.06.2023, în jurul orei 04:50, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center anticorupție 0800.806.806 de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pe raza municipiului Botoșani, un conducător auto întrucât acesta depășise viteza legală de deplasare pentru sectorul de drum respectiv.


În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit echipajului de poliție o sumă de bani pentru ca polițiștii să nu aplice măsurile legale pentru abaterea constatată, respectiv suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.
Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto”, se arată într-un comunicat al DGA.


Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

În ultima săptămână, șase polițiști din cadrul IPJ Botoșani au refuzat sume de bani cu titlu de mită oferite de conducători auto și au sesizat faptele de natură penală la DGA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button