Delicte

Profesor universitar, condamnat la închisoare pe viață

Profesor universitar, condamnat la închisoare pe viață

La mai bine de 42 de ani de la atentatul ucigaş cu bombă de la sinagoga din Paris, un tribunal din Paris l-a condamnat vineri, 21 aprilie, la închisoare pe viaţă pe un profesor universitar canadian de origine libaneză pentru comiterea atacului.

Judecătorii au decis că Hassan Diab, acum în vârstă de 69 de ani, a fost tânărul care a amplasat motocicleta capcană pe strada Copernic, la 3 octombrie 1980, relatează France 24.

Patru persoane au fost ucise şi alte 38 au fost rănite în atentatul comis acum mai bine de 42 de ani. Atentatul din Rue Copernic a fost primul care a vizat evreii din Franţa după cel de-al Doilea Război Mondial şi a devenit un model pentru multe alte atacuri similare care au fost comise de militanţi din Orientul Mijlociu în anii care au urmat.

Ancheta, care a durat zeci de ani, a devenit un sinonim atât pentru confuzia judiciară prelungită, cât şi pentru tenacitatea câtorva magistraţi de a nu lăsa cazul să fie uitat.

Profesor universitar, condamnat la închisoare pe viață. Profesorul Hassan Diab, care a refuzat să participe la proces, a spus că se simte “ca în Kafka”, a relatat presa canadiană.

Procurorii au susţinut însă că este “dincolo de orice posibilă îndoială” că el a fost autorul atentatului din octombrie 1980. Susţinătorii lui Hassan Diab au condamnat procesul ca fiind “vădit nedrept”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
5 luni în urmă

Ce vremuri, domnilor, ce vremuri… Pe vremuri se dădeau și la noi pedepse de acest fel. Acum, cu cât e mai gravă fapta, cu atât ieși mai repede.

Back to top button