Delicte

Poliţist covăsnean condamnat definitiv la închisoare, pentru abuz în serviciu

A eliberat 4.107 certificate de cazier judiciar, păstrând banii de taxă pentru el

 
Un poliţist din judeţul Covasna a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, după ce a eliberat 4.107 certificate de cazier judiciar, însuşindu-şi sumele de bani primite de la solicitanţi ca taxă de eliberare a documentelor.
Sentinţa a fost dată de Judecătoria Sfântu Gheorghe şi a rămas definitivă prin neapelare.
Magistraţii au dispus ca inculpatul Liviu Ilie să aibă termen de supraveghere de 3 ani.
 
Cauza a fost instrumentată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Covasna, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.
Potrivit anchetatorilor, inculpatul, în calitate de lucrător la ghișeul de deservire a publicului privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar, a eliberat 4.107 certificate, fără ca la dosar să se regăsească chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare a serviciului (10 lei/certificat) care trebuia achitată la Trezoreria Covasna.
 
„Cu toate că agentul de poliție cunoștea metodologia de eliberare a acestor documente, în perioada 2009 — 2013, a eliberat un număr total de 4.107 certificate de cazier judiciar, fără ca la dosar să se regăsească chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare a serviciului (10 lei/certificat) care trebuia achitată la Trezoreria Covasna”, se menţionează într-un comunicat remis de DGA Covasna.
Prejudiciul de 41.070 de lei a fost recuperat integral de la inculpat, conform sursei citate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button