Delicte

Peste 145 de percheziții astăzi, în două dosare (foto – video)

Peste 145 de percheziții au loc astăzi în două dosare penale vizând infracțiuni silvice.

„Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pune în aplicare 146 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti (1) şi județele Alba (2), Bacău (1), Bihor (1), Bistrița-Năsăud (1), Cluj (2), Constanța (33), Dolj (1), Harghita (1), Iași (4), Ialomița (1), Ilfov (1), Mureș (1), Neamț (4), Olt (1), Suceava (85) și Teleorman (6), la sediile sociale (39) și puncte de lucru (57) ale unor firme, dar și la domiciliile persoanelor fizice (33) presupus a fi implicate în activitatea infracțională”, se detaliază într-un comunicat remis de Poliția Română.

De asemenea, vor fi efectuate percheziții la sediile unor ocoale silvice (17).

Cele peste 145 de percheziții au loc pentru completarea materialului probator în două dosare penale. Se fac cercetări pentru: evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.

Vor fi efectuate 16 controale economice la punctele de lucru – depozite ale unor societăți comerciale. Se vor pune în aplicare 61 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

Potrivit anchetatorilor, două grupări, constituite în județul Suceava, ar controla 20 de societăți comerciale. Firmele au obiect principal de activitate în domeniul silvic. Prin intermediul societăților, din 2019 și până în prezent, s-ar fi efectuat diverse operațiuni ilicite în domeniul silvic. Mai multe informații găsiți aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare