Delicte

Persoane reținute în legătură cu obținerea unor certificate false de moștenitor

Două persoane au fost reținute în legătură cu obținerea unor certificate false de moștenitor. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 27 și 28 septembrie 2023, a inculpaților:

-G.B., în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj,
-M.M. în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de: fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificarea de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false, uz de fals, mărturie mincinoasă, înșelăciune, trafic de influență și abuz în serviciu, săvârșite în formă simplă sau continuată, sub forma autoratului și a instigării.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

  1. În perioada iulie-septembrie 2023, inculpatul G.B., direct și prin intermediari, ar fi amenințat o altă persoană cu darea în vileag a unor fapte de natură penală săvârșite de aceasta cu privire la modalitatea prin care ar fi fost încheiate trei contracte de vânzare-cumpărare imobile. Pentru a nu denunța presupusele fapte penale, inculpatul ar fi solicitat de la persoana respectivă suma de 25.000 euro.
    Precizăm că inculpatul G.B. ar fi comis presupusa infracțiune, descrisă mai sus, în perioada în care față de el era dispusă măsura arestului la domiciliu, într-o cauză trimisă în judecată de procurorii anticorupție, în care ar fi fost cercetate infracțiuni comise de mai multe persoane în legătură cu eliberarea nelegală a unor certificate de moștenitor, precum și a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=12087).
    În cursul anului 2022, același inculpat, direct și prin intermediari, ar fi pretins de la o persoană suma de 100.000 euro, pentru a falsifica mai multe documente ale unei societăți comerciale și pentru a determina angajații unui cabinet notarial să autentifice în fals înscrisurile de transfer al proprietății (contract de dare în plată) asupra a două terenuri situate în localitatea Dobroești, județul Ilfov. Concret, inculpatul ar fi urmărit să transfere proprietatea asupra celor două terenuri din patrimoniul unei societăți comerciale radiate în anul 2018 în proprietatea persoanei respective de la care a solicitat suma menționată mai sus.
  2. În perioada 2016-2023, inculpata M.M. ar fi falsificat mai multe documente pe care le-ar fi folosit ulterior la încheierea unor acte notariale, care ar fi avut ca finalitate dobândirea de către ea sau alte persoane a unor beneficii constând în sume de bani (13.994 euro și 293.839 lei), 188.591 acțiuni la Fondul Proprietatea și imobile (cinci apartamente și două terenuri), obținute de pe urma dezbaterii unor succesiuni.

Astăzi, cei doi inculpați reținuți urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Tot astăzi, au fost efectuate percheziții domiciliare în nouă locații, situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Giurgiu.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare