Delicte

Percheziții la locuințele unor polițiști din IPJ Brașov și la sediul unei subunități de poliție

Au loc percheziții la locuințele unor polițiști din IPJ Brașov și la sediul unei subunități de poliție. Polițiștii sunt acuzați de corupție. Este vorba despre șase polițiști rutieri, cinci de la Codlea și unul de la Ghimbav, potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Adrian Radu.

„În cursul zilei de astăzi, 1 februarie a.c., organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează un număr de 18 percheziții domiciliare la locuințele aparținând unor polițiști din cadrul IPJ Brașov, precum și la sediul unei subunități de poliție.
Totodată, sunt puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală”, se arată într-un comunicat.
Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea, de către șase lucrători MAI din cadrul I.P.J Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov – BOS Covasna, din cadrul IGPR.

Precizăm că persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Vezi și: Tribunalul Brașov a stabilit cauțiune de 60.000 de lei pentru un polițist acuzat de luare de mită


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] vezi și: Percheziții la locuințele unor polițiști din IPJ Brașov și la sediul unei subunități de poli… […]

7 luni în urmă

[…] Percheziții la locuințele unor polițiști din IPJ Brașov și la sediul unei subunități de poli… […]

Back to top button