Delicte

Percheziții, cu sprijinul polițiștilor brașoveni, la persoane bănuite de evaziune de peste 3 milioane de lei

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Ialomița, cu sprijinul colegilor din București, Brașov, Ilfov, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu și Bacău, sub coordonarea procurorilor DIICOT Ialomița, au efectuat astăzi 23 de percheziții, într-un dosar vizând persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Descinderile au avut loc în București, Ilfov, Dâmbovița, Gorj și Giurgiu.

„Din cercetări au reieşit indicii că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi evidențiat în actele contabile ale societăților pe care le administrau cheltuieli fictive aferente unor operațiuni nereale și ar fi ascuns sursa taxabilă, disimulând livrările interne de marfă prin înregistrarea unor livrări intracomunitare fictive. De asemenea, ar fi fost ținute evidențe contabile duble în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale, activitate dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani cu origine ilicită”, au informat reprezentanții Poliției Române.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile, medii de stocare și 27.900 de lei.

Polițiștii au pus în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT., pentru audieri.

La activităţi au participat și jandarmi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button