Delicte

O vârstnică din Brașov o acuză pe femeia care trebuia să-i poarte de grijă că i-a furat din locuință. Sunt deschise două dosare penale

O vârstnică din Brașov susține că infirmiera care trebuia să o îngrijească i-a furat mai multe bunuri de valoare din locuință.
Femeia în vârstă de 82 de ani ne-a povestit că, în luna februarie, după o săptămână de spitalizare, a fost lăsată acasă, însă, fiind imobilizată la pat, nu-și poate purta singură de grijă. Astfel, nepotul ei, la recomandarea unui medic, a stabilit cu infirmiera D.S. ca aceasta din urmă să aibă grijă de ea.


„Trebuia să mă îngrijească: să-mi dea să mănânc, să mă ajute să mă spăl, să mă schimbe, să mă scoată la plimbare… Dar nu a avut grijă de mine. Venea 5-10 minute dimineața, spunea că se întoarce după-amiaza, dar nu venea. Îmi aducea de mâncare rar. Nu m-a ridicat o dată din pat. Pentru că nu mă îngrijea, am renunțat la serviciile ei fără să știu că mi-a luat din casă”, ne-a explicat Emilia S.. Doar după un timp, când a primit un cadru și s-a putut ridica un pic din pat, ea și-a dat seama că i-au dispărut din locuință mai multe bunuri, unele neutilizate și păstrate în ambalajul original.

„În loc să mă îngrijească, îmi cotrobăia prin lucruri fără ca eu să știu”, acuză brașoveanca, susținând că i-au fost furate un mixer, un aspirator vertical, un aparat de spălat geamuri, un set de vase, o cratiță, un covor și chiar și un tablou, fiind lăsat doar… cuiul din perete.

Sunt deschise două dosare penale

Supărată, brașoveanca a sesizat Poliția, iar cazul este în lucru la Secția 3. „Am încercat să vorbesc cu ea (n.r. cu infirmiera), nu mai răspunde. La început răspundea și spunea că nu a luat nimic. Dacă aș primi lucrurile înapoi, aș retrage plângerea. Nu am bani să îmi iau altele, din pensia pe care o am trebuie să îmi plătesc și ședințele de kinetoterapie”, ni s-a destăinuit vârstnica, în speranța că va fi soluționat cazul ei.

La nivelul Secției 3 Poliție Brașov sunt deschise două dosare penale – unul din 19 februarie, iar al doilea din 28 februarie, ambele pentru furt.

„Urmare a solicitării dumneavoastră, adresată Inspectoratului de Poliţie Județean Brașov, cerere formulată în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:
La subunitatea Secția 3 Poliție Braşov se află în lucru două dosare penale, după cum urmează:
-dosar penal nr. 806220/19.02.2024 (nr. unic 2706/150/P/2024), în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de «furt». faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 din Codul Penal şi
-Dosar penal nr. 806276/28,022024 (nr. unic 3509/150/P/2024) în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de «furt», faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 din Codul Penal”
, a răspuns, pentru mytex.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent șef principal Daniel Zontea, amintind de prezumția de nevinovăție și de dreptul la un proces echitabil.

„De asemenea, dosarul de urmărire penală, independent de stadiul în care acesta se află, cade sub incidența dispozițiilor Codului de Procedură Penală potrivit cărora «Procedura în cursul urmăririi penale este nepublică»”, a adăugat el. Prin urmare, reprezentantul IPJ Brașov nu ne-a putut oferi detalii concrete din cadrul celor două dosare penale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button