Delicte

Milionarul Călin Donca rămâne în arest preventiv. Decizia de ultimă oră a Curții de Apel Brașov

Milionarul Călin Donca rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Brașov a respins astăzi contestația formulată de el împotriva Tribunalului Brașov, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Iată decizia Curții:

Solutia pe scurt: Dosar nr.4203/62/2023 D I S P U N E: În baza art. 425/1 al.4, 7 pct.2 lit.a Cod de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpata Dobre Iulia-Elena împotriva încheierii nr.158/UP/19.09.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov pronunţată în dosar penal nr. 4203/62/2023, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul soluţiei de admitere a propunerii de arestare preventivă faţă de această inculpată şi rejudecând în aceste limite dispune: În baza art. 204 al.12 Cod procedură penală rap. la art.227 al.2, art. 202 al.4 lit.b , art. 211 şi urm. Cod procedură penală respinge propunerea D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Bra?ov de arestare preventivă a inculpatei Dobre Iulia-Elena şi ia faţă de aceasta măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 26.09.2023. În baza art. 215 alin. 1 cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la IPJ Braşov – Biroul Supravegheri Judiciare conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar impune inculpatei să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Braşov decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu inculpaţii Donca Oncioiu Călin, Buzatu Ileana-Oana, cu numiţii Apetri Răzvan Costinel, Donca Oncioiu Orianda Giorgiana şi Chelu Bogdan Ştefăniţă c) să comunice periodic, respectiv lunar, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Desemnează ca organ însărcinat cu supravegherea inculpatei Dobre Iulia-Elena pe durata măsurii IPJ Braşov – Biroul Supravegheri Judiciare. Dispune comunicarea prezentei hotărâri inculpatei şi instituţiilor prevăzute în art. 215 al. 5 Cod procedură penală. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Dobre Iulia-Elena sub control judiciar, dacă nu este reţinută sau arestată preventiv în altă cauză.

Respinge contestaţiile formulate de inculpaţii Donca Oncioiu Călin – şi Buzatu Ileana-Oana împotriva aceleiaşi încheieri. În baza art.272 Cpp onorariul parţial al avocatului din oficiu Cerbu Bogdan, în sumă de 200 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. În baza art.275 alin.2, 4 Cod procedură penală obligă inculpaţii Donca Oncioiu Călin şi Buzatu Ileana-Oana să plătească fiecare statului câte 200 lei cheltuieli judiciare. În baza art. 275 al. 3 Cod procedură penală restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 26.09.2023.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  124/2023  26.09.2023


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
22 zile în urmă

[…] după ce afaceristul stabilit în Brașov a ajuns în arest – Detalii, AICI, AICI și […]

Back to top button