Delicte

Mecanic de locomotivă din Brașov, cercetat penal

Un mecanic de locomotivă brașovean este cercetat penal după ce a refuzat să i se recolteze sănge pentru a se stabili alcoolemia.

„La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în cooperare cu inspectorii de stat I.S.F. Brașov, au efectuat o testare cu aparatul etilotest a unui mecanic de serviciu pe o locomotivă, care circula pe relația București Nord – Brașov. În urma testării, a rezultat 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat.


Mecanicul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, acesta având atribuții privind siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată. A fost deschis dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe”, a informat Poliția Română.

Controale la nivel național

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, polițiștii de la transporturi au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe infrastructura națională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranță Feroviară Română de la nivelul Autorității Feroviare Române.

Au acționat polițiști de la transporturi, lucrători de la A.S.F.R., sprijiniți de angajați feroviari, care au executat 332 de controale, au legitimat 1.104 persoane cu atribuții în siguranța circulației și au efectuat verificări în 219 unități de cale ferată și 80 de trenuri.
În cadrul activităților preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 925 de persoane cu atribuții în siguranța circulației, de către reprezentanții A.S.F.R. și au fost verificați 101 mecanici de locomotivă.
Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, fiind cercetate 10 persoane, dintre care 9 persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 7 au fost conduse la spital, în vederea prelevării probelor biologice de sânge. Mai multe date aici.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare