Delicte

Fraudă de milioane de lei din fondul pentru hrana și cazarea refugiaților ucraineni? Se fac 117 percheziții

Fraudă de milioane de lei din bani pentru hrana și cazarea refugiaților ucraineni? Se fac 117 percheziții. La acțiuni participă polițiști din mai multe județe.

În fapt, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Cluj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Mureș, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, pun în executare 117 percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere.
Anchetatorii fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ilegalitățile ar fi fost săvârșite cu ajutorul unor funcționari.

Fraudă de milioane de lei…

Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale și 102 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.657.650 de lei, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați. Totodată, există bănuiala că persoanele ar fi depus, la începutul lunii ianuarie a.c., la unitatea administrativ teritorială un număr mare de cereri de decontare, urmând ca aceștia să obțină ilegal 9.765.070 de lei din bugetul Fondului de Rezervă Bugetară”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.


Această sumă de bani a fost „blocată” în conturi, fiind amânată plata.
Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș. Totodată, beneficiază de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Găsiți comunicatul aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button