Delicte

Fost primar, condamnat pentru cumpărare de influenţă

Fost primar, condamnat pentru cumpărare de influenţă. Ilie Lungu, fost primar în comuna Salcea, din județul Suceava, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea examenului Evaluării Naţionale în cazul fiului său, relatează News Bucovina.

A fost judecat pentru comiterea mai multor infracţiuni între care dare de mită, constituire de grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă.

Instanța l-a condamnat pe Ilie Lungu la de 2 ani închisoare pentru „cumpărare de influenţă și la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare pentru „dare de mită”, în formă continuată. Instanța a contopit  pedepsele și s-a ajuns la 3 ani închisoare.

Fosta directoare a Şcolii din Salcea, Nicoleta Zettel, a fost condamnată la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, iar profesorul de matematică Mihai Gîză a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

Cei doi au fost acuzaţi că au rescris tezele fiului primarului Ilie Lungu, după finalizarea examenelor şi au înlocuit lucrările înainte ca acestea să ajungă în centrele de corectare.

Fost primar, condamnat pentru cumpărare de influenţă. Procurorii DNA Suceava au iniţiat ancheta în urma unei plângeri în care se arăta că fiul lui Ilie Lungu, care la vremea respectivă avea 14 ani şi despre care se știa că este un elev mediocru, a obţinut note foarte mari la Evaluarea Naţională respectiv 10 la limba română şi 8.25 la matematică.

Adolescentul a terminat cei patru ani de gimnaziu cu media 7,96. În urma anchetei, procurorii au constatat că tezele elevului care au ajuns în Centrul de corectare au fost scrise de alte persoane.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button