Delicte

Flagrant! Polițist prins în timp ce lua mită de la o șoferiță care a făcut accident, fiind drogată cu cocaină

Flagrant!

Un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Rutier a fost reținut astăzi pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită.


„Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți și Structura Centrală desfășoară activități procedurale într-o cauză penală în care, începând cu data de 29 ianuarie 2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore față de inculpat, care are calitatea de agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Rutier, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită.

Din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în data de 18.01.2024, o persoană a fost testată de către un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Rutier, cu aparatul Drager DrugTest, după ce a condus un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu și a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină.


Drept urmare, conducătoarei auto i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și de urină în vederea determinării în organism a prezenței substanțelor psihoactive.
În continuare, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin s-a constituit un dosar penal, dosar în care agentul de poliție a efectuat acte de urmărire penală, respectiv a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și efectuarea unei expertize medico-legale de către I.N.M.L. «Mina Minovici», în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.


După constituirea dosarului penal, agentul de poliție a pretins suma de 1.500 de  euro de la conducătoarea auto, spunându-i că «va rezolva» problema sa juridică, dându-i, totodată, asigurări că are influență asupra persoanelor abilitate în eliberarea buletinului de analize și că va interveni pe lângă acestea pentru a-i elibera un rezultat negativ și, astfel, dosarul deschis ca urmare a depistării sale în trafic sub influența substanțelor psihoactive se va clasa”, au detaliat reprezentanții DGA.


Azi-noapte, în jurul orei 01:00, agentul de poliție a fost prins în flagrant de către procurorul de caz și ofițeri din cadrul DGA – SJA Mehedinți, după ce a primit suma de 1.500 euro de la conducătoarea auto. Față de agentul de poliție s-a luat măsura preventivă a reținerii. El beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Șofer cercetat pentru dare de mită

În data de 26.01.2024, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți au fost sesizați de către un agent de poliție din cadrul IPJ Mehedinți – Serviciul Rutier despre faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a depistat o persoană care conducea pe un drum public, în localitate, cu o viteză de 110 km/h.

Totodată, a sesizat faptul că, în împrejurarea descrisă, conducătorul auto, cu domiciliul în județul Olt, i-a promis polițistului o sumă de bani pentru  nu fi sancționat contravențional și, respectiv, pentru a nu-i fi reținut permisul de conducere în vederea suspendării.
Ulterior, pe parcursul aceleiași zile, conducătorul auto a oferit polițistului suma de 50 de euro, cu titlu de mită, context în ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, care a pus în mișcare acțiunea penală față de persoana în cauză.

Agentul de poliție a înregistrat momentul oferirii banilor cu aparatura de tip body-cam și a refuzat propunerea conducătorului auto.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare