Delicte

Firme înșelate prin file CEC și bilete la ordin / Percheziții și în Brașov

Poliţiştii din Bucureşti au efectuat, ieri, 20 de percheziţii în București şi în cinci judeţe, printre care și în Brașov, într-un dosar în care nouă persoane sunt suspectate că au înşelat firme prin emiterea de file CEC şi bilete la ordin pentru plata unor mărfuri precum produse siderurgice, materiale de contrucţii, echipamente electrice şi de protecţie. Prejudiciul este estimat la 1,5 milioane de lei.


Inculpații sunt acuzați că se prezentau sub identităţi false sau sub numele administratorilor a două firme din domeniul comerţului şi al construcţiilor, pentru a putea cumpăra materiale precum produse siderurgice (tablă, ţeavă, şuruburi), cărămidă, adezivi, îngrăşăminte chimice, aparate de aer condiţionat, panouri fotovoltaice, echipamente de protecţie (căşti, bocanci, ochelari), echipamente electrice (cabluri, prize, boilere). Suspecţii stabileau 30, 45 sau 60 de zile data scadenţei prin ordinele de plată şi la termen nu se primeau banii, conform news.ro.
Activitatea infracţională s-a desfăşurat în perioada septembrie – noiembrie 2023, iar produsele „cumpărate” erau revândute, mai ieftin decât preţul pieţei.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1 au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară şi 9 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Galaţi, Dâmboviţa, Braşov şi Giurgiu. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune.
Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Dâmboviţa, Galaţi şi Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button