Delicte

Exclusiv. BRAȘOV. Condamnat pentru o tâlhărie comisă cu complicitatea unui minor

 
Un bărbat care a atacat un făgărășean, pe strada 1 Decembrie 1918, în vara anului trecut, alături de un minor, pentru a-i lua portofelul, a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de închisoare cu suspendare, de magistrații Curții de Apel Brașov. Instanța a admis, astăzi, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș împotriva sentinței date de Judecătoria Făgăraș, pe 17 noiembrie 2015, și i-a majorat pedeapsa de la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de 3 ani, la 3 ani de închisoare cu termen de supraveghere de 4 ani. 
Pe durata perioadei de încercare, inculpatul Paul Daniel Ilie are de prestat 60 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei Făgăraș. Din pedeapsă va fi scăzut intervalul petrecut în reținere și arest preventiv, respectiv 19 iunie – 17 iulie 2015.
 
Minorul alături de care a comis tâlhăria a fost condamnat de Judecătoria Făgăraș la măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni. În acest timp, inculpatul trebuie să urmeze „un curs de pregătire şcolară sau formare profesională, sau să urmeze un program de consiliere de natură a determina creşterea capacităţii de luare a deciziei corecte a raportului costuri beneficii”, să stea departe de localurile în care se comercializează băuturi alcoolice, precum și de inculpatul Paul Daniel Ilie. Pe de altă parte, este nevoit să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta. Dacă nu respectă obligațiile, el riscă să-i fie schimbată măsura educativă neprivativă de libertate cu una mai severă. 
 
Tâlhăria de care au fost găsiți vinovați cei doi a fost comisă în luna iunie a anului trecut, în toiul nopții. Victima a sesizat poliția cu privire la faptul că doi necunoscuți l-au lovit și i-au luat portmoneul. La scurt timp, făptașii au fost prinși de agenți și reținuți pentru 24 de ore. Ei au recunoscut fapta, iar polițiștii au recuperat toate bunurile sustrase. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button