Delicte

Dosar penal după un control la o fermă din județul Brașov

Polițiștii au deschis dosar penal în urma unui control la o fermă din județul Brașov. Acțiunea a avut loc ieri, la o unitate din extravilanul localității Codlea. Controlul a fost efectuat de polițiști de la Biroul pentru Protecția Animalelor. Au participat și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat existența unui numar de 15 exemplare canine, neidentificate prin microcipare, pentru care proprietarul nu a putut prezenta carnete de sănătate din care să rezulte situația vaccinărilor și deparazitărilor, precum și 6 flacoane care conțineau diferite substanțe medicinale de uz veterinar. În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că deținătorul fermei ar fi utilizat, fără drept, respectivele medicamente de uz veterinar, în condițiile în care administarea acestora se face de către personal medical veterinar de specialitate”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.


Polițiștii au deschis dosar penal pentru „exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”. Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Pe lângă control la fermă, polițiștii au desfășurat și activități de informare, pentru a preveni alte abateri.

„De asemenea, polițiștii au realizat o activitate de consiliere și prelucrare a legislației în vigoare, în vederea prevenirii unor abateri ulterioare”, a precizat sursa citată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button