Delicte

Doi indivizi au fost reținuți de polițiști după ce au organizat lupte ilegale între câini, în județul Brașov (video)

Doi bărbați din județul Brașov au fost reținuți pentru organizarea de lupte ilegale între câini.
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele efectuează cercetări în caz.


La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliței Municipiului Săcele s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări, după ce au primit informații în care mai multe persoane din localitate ar fi organizat o luptă ilegală între două exemplare canine.
Astfel, investigațiile efectuate de către aceștia au stabilit că, la data de 29 februarie a.c., în jurul orei 15.30, pe o stradă din municipiul Săcele, ar fi fost organizată o luptă între două exemplare canine, care erau însoțite și încurajate să se angajeze în luptă, de către deținătorii lor.


După identificarea persoanelor care ar fi organizat și și-ar fi implicat câinii în lupta ilegală, respectiv doi bărbați, din municipiul Săcele, polițiștii au dispus, după administrarea probatoriului, măsura reținerii și introducerii acestoara în Centru de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J., pentru o perioadă de 24 de ore.
În ceea ce privește exemplarele canine implicate în lupta de către cei doi bărbați, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au emis ordine de plasare a acestora în cadrul unui adăpost canin și, la acest moment, beneficiază de îngrijire specifică
“, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.


Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de „organizarea de lupte între câini și participarea cu câini la astfel de lupte”. În cursul zilei de astăzi cei doi bărbați vor fi prezentați în fața procurorului din cardul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune o măsură preventivă corespunzătoare, iar la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Controale și la alți proprietari de câini

Ulterior acestor evenimente polițiștii au organizat o acțiune pe raza municipiului Săcele care a avut ca scop verificarea respectării normelor legale privind regimul de deținere a câinilor periculoși și agresivi, context în care au constatat mai multe încălcări ale prevederilor legale din domeniul protecției animalelor, pentru care au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, cu valoare aproximativă de 9.500 lei.

Tot în cadrul acestei acțiuni, au fost identificate două exemplare canine care prezentau urechile cupate, motiv pentru care polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov s-au sesizat din oficiu și au deschis două dosare penale în care investighează infracțiunile constatate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button