Delicte

Bărbat din județul Brașov, reținut pentru infracțiuni rutiere

Un bărbat de 33 de ani, din Cărpiniș – jud. Brașov, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, pentru infracțiuni rutiere.
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au dispus cercetarea penală a bărbatului și reținerea acestuia, după ce s-a constatat că a șofat sub influența alcoolului și fără să dețină permis de conducere.

„La data de 19 iulie a.c., în cadrul unor activități de control al traficului, pe care polițiștii rutieri le-au desfășurat în vederea identificării celor care nu respectă legislația rutieră, în localitatea Cărpiniș a fost oprit, în trafic, un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din aceeași localitate, care nu a putut prezenta pentru control permisul de conducere.


La verificările ulterioare ale polițiștilor a reieșit faptul că permisul de conducere al bărbatului fusese anulat, în urma primirii unei condamnări pentru o infracțiune săvârșită la regimul rutier. De asemenea, polițiștii au mai stabilit că autovehiculul pe care îl conducea i-ar fi fost încredințat de către proprietar, deși acesta ar fi cunoscut că nu mai este deținător de permis de conducere.


Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică polițiștii l-au testat și din punct de vedere al consumului de alcool, iar rezultatul a arătat că acesta avea o alcoolemie în organism peste limita legală”
, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.


În cauză, s-a întocmit dosar penal și sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui autovehicul spre a fi condus unei persoane care nu deține permis de conducere”.
Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button