Delicte

Au stat la pensiune pe bani europeni obținuți pentru o tabără pentru copii? Fost primar, director de școală și alții, trimiși în judecată de DNA

Au stat la pensiune pe bani europeni obținuți pentru o tabără pentru copii? Fost primar și alți inculpați, trimiși în judecată.

Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată a următoarelor persoane:

ȚAGA MARIAN, la data faptelor primar al comunei Vedea, județul Giurgiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– fals intelectual,

TUDOR CRISTINA DANIELA, la data faptelor director al Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache”, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– fals intelectual,

ȘERBAN ALEXANDRU, la data faptelor viceprimar al comunei Vedea, județul Giurgiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene
– fals intelectual,

COARDĂ STELIAN, la data faptelor angajat al primăriei comunei Vedea, județul Giurgiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– fals intelectual,

S.C.HOFNER COM S.R.L., cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– complicitate la fals intelectual.

Date din rechizitoriu

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În 2019, Școala Gimnazială „Apostol Arsache” din comuna Vedea, județul Giurgiu, condusă de Tudor Cristina Daniela, s-a calificat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene („SCOP – Școală, Comunitate, Oportunitate, Participare”) prin care elevii acesteia urmau să beneficieze de o tabără de șapte zile în Stațiunea Rânca, județul Gorj. Din cauza pandemiei, activitatea a fost amânată până în anul 2021.
Concret, tabăra a fost organizată de SC Hofner Com S.R.L, în perioada 05 – 11.07.2021, pentru 45 de elevi și cinci însoțitori. Conducătorul grupului a fost directorul școlii, Tudor Daniela Cristina.


În momentul în care grupul de copii și profesori a ajuns la pensiune, elevii ar fi fost anunțați că vor sta de fapt doar patru nopți din totalul celor șase (conform contractului).


„La data de 09.07.2021, după plecarea copiilor din tabără, la pensiunea respectivă s-ar fi cazat, până în data de 11.07.2021, inculpatul Țaga Marian împreună cu mai multe persoane (rude și prieteni), fără însă ca vreuna dintre acestea să achite vreo sumă de bani pentru cazare și masă, aceste servicii fiind acoperite din fondurile nerambursabile destinate elevilor.
De asemenea, în perioada 05 – 09 iulie 2021, la pensiune s-ar fi cazat alte cinci persoane, invitate de Tudor Daniela Cristina, costurile cu cazarea și masa fiind acoperite tot din fondurile nerambursabile destinate elevilor.
Ulterior, la data 12.07.2021, edilul Țaga Marian împreună cu ceilalți inculpați, persoane fizice, ar fi aprobat un proces-verbal de recepție servicii de organizare tabără de vară, în care ar fi atestat în mod nereal că acea activitate s-ar fi desfășurat conform condițiilor în baza cărora au fost obținute fondurile europene. Înscrisul respectiv împreună cu alte documente ar fi fost depuse de SC Hofner Com S.R.L la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care a decontat suma de 53.298 lei, aferentă organizării taberei”, au informat reprezentanții DNA.


În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii. Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Comment
1 an în urmă

Luati-le si laptele si cornul,ticalosilor !

Willy
Răspunde la  Comment
1 an în urmă

In Brasov le-au luat o vreme, nu stii?

Back to top button