Delicte

Au furat 25 milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde

Au furat 25 milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde

Doi fraţi din SUA, studenţi la MIT una dintre cele mai prestigioase universităţi din ţară, au pus la cale luni de zile un plan complex prin care a reuşit să fraudeze sistemul de criptomonede Ethereum şi să fure 25 de milioane de dolari. Jaful electronic a durat doar 12 secunde, transmite Reuters.

Anton Peraire-Bueno, în vârstă de 24 de ani, şi James Peraire-Bueno, în vârstă de 28 de ani, sunt acuzaţi de fraudă electronică şi spălare de bani. Departamentul de Justiţie al SUA a declarat că presupusul jaf este primul de acest fel. Procurorii mai spun că cei doi, despre care se spune că au studiat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), au realizat infracţiunea în aprilie 2023, relatează news.ro.

Fraţii Peraire-Bueno au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede Ethereum printr-o schemă tehnologică sofisticată şi de ultimă oră pe care au pus-o la cale luni de zile şi au executat-o în câteva secunde”, a declarat adjunctul procurorului general Lisa Monaco.

Ea a adăugat că agenţii de la Internal Revenue Service (IRS) au jucat un rol-cheie în desluşirea “primei scheme de fraudă electronică şi spălare de bani de acest tip”.

Procurorii susţin că cei doi s-au folosit de abilităţi specializate pe care le-au învăţat la “una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume” pentru a exploata procesul de validare a tranzacţiilor din Ethereum. Fraţii au studiat matematică şi informatică, potrivit actului de acuzare, şi amândoi au urmat cursurile MIT, potrivit rapoartelor de presă.

Schema inculpaţilor pune sub semnul întrebării însăşi integritatea blockchain-ului“, a declarat miercuri într-o declaraţie procurorul american Damian Williams, referindu-se la registrul public care înregistrează plăţile criptografice.

Fraţii ar fi furat de la comercianţii de Ethereum obţinând în mod fraudulos acces la tranzacţiile private în aşteptare şi apoi modificând tranzacţiile pentru a obţine criptomonedele victimelor lor. Procesul, pe care anchetatorii spun că l-au denumit “Exploit”, a fost executat în doar câteva secunde. Când au fost confruntaţi de un reprezentant al Ethereum, oficialii spun că fraţii au refuzat să returneze fondurile şi au luat măsuri pentru a spăla şi ascunde câştigurile furate. Procurorii notează că este pentru prima dată când o astfel de formă “nouă” de fraudă face obiectul unor acuzaţii penale. Fiecare dintre ei riscă peste 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button