Delicte

Aristotel Căncescu rămâne în Penitenciarul Codlea

Aristotel Căncescu rămâne în Penitenciarul Codlea. După mai multe amânări, Curtea de Apel Brașov i-a respins, marți, solicitarea de suspendare executării pedepsei cu închisoarea. Căncescu, fostul președinte PNL și al Consiliului Județean Brașov, a primit anul trecut o pedeapsă de 7 ani și 10 luni de închisoare pentru fapte de corupție. El se află în Penitenciarul Codlea din 1 februarie 2022, data de la care a rămas definitivă sentința dată în aprilie 2020 de Tribunalul Brașov.
În 22 noiembrie 2022, Căncescu a făcut cererea de suspendare a pedepsei. Termenul inițial de soluționare a cererii a fost 29 noiembrie. A fost amânată pentru 17 ianuarie, apoi 25 ianuarie, în final fiind judecată pe 31 ianuarie, după cum se poate vedea pe site-ul instanței.

„În baza art. 430 Cod procedură penală, respinge cererea formulată de contestatorul Căncescu Aristotel Adrian, de suspendare a executării sentinţei penale nr. 44/S din data de 30 aprilie 2020 a Tribunalului Braşov, definitivă prin decizia penală nr. 79/Ap din data de 01 februarie 2022 a Curţii de Apel Braşov, pronunţată în dosarul penal nr. 1751/62/2015. Definitivă. Pronunţată în data de 31 ianuarie 2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Soluția Curții de Apel

Procurorii DNA au arătat, în rechizitoriu, că faptele s-ar fi desfăşurat în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014. Aristotel Căncescu şi Radu Petru Ispas (în calitate de administrator public al judeţului Braşov) s-ar fi folosit de funcţii pentru interesele proprii şi ale firmelor Gotic şi Ramb Sistem, respectiv ale persoanelor care le administrau, conform procurorilor. 

Ulterior, Tribunalul Brașov s-a pronunțat în alt dosar de corupție în care a fost trimis în judecată Aristotel Căncescu. Detalii, aici.
În acest ultim dosar, fostul șef al CJ Brașov a primit mai multe pedepse la închisoare, care au fost contopite cu cele din alte dosare. Căncescu ar urma să execute o pedeapsă de 8 ani și 10 luni de închisoare, dacă această din urmă sentință va rămâne definitivă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
1 luna în urmă

Dar proprietatea din Rasnov, unde banditul si escrocul se baricadase, i-au confiscat-o ?

Barbu Gh.
1 luna în urmă

Ăsta trebuia să primească pe viață condamnarea.

Citeşte şi...
Close
Back to top button