Cultură

[ViDEO] BRAȘOV. „Vacanță la Roma”

 

Cam de pe la mijlocul anilor ‘ 70 încoace, templul cinematografiei se află la Hollywood. În anii ‘ 50 însă lucrurile stăteau un pic altfel. Cel mai mare și mai important studio de film era la Roma. Vorbim desigur de celebrul Cinecitta. Pe lângă cineaștii italieni, aici veneau mai toți regizorii importanți ai Europei (de la Hitchcock la Tarkovski). Aici veneau și mulți regizori de peste Ocean și multe din marile filme americane ale acelor vremuri au fost filmate în Italia. Este cazul și arhicelebrei pelicule „Vacanță la Roma”. Diferența este că acest film, spre deosebire de aproape toate celelalte pelicule americane turnate la Cinecitta, își desfășoară acțiunea chiar în Roma. În mod bizar, această peliculă se voia filmată la Hollywood, însă regizorul William Wyler a insistat ca ea să fie realizată la Roma pentru autenticitate. Tot William Wyler dorea ca rolul principal al acestui film să fie interpretat de o actriță necunoscută pentru ca publicului să nu i se creeze nici o așteptare. După o perioadă de căutare relativ lungă a fost descoperită o actriță britanică puțin sfioasă și foarte nesigură pe ea, dar care avea un șarm și o naturalețe dezarmante. Numele ei era Audrey Kathleen Ruston, iar numele ei de scenă era Audrey Hepburn. 
Acest film a transformat-o pe Audrey Hepburn într-un star de cinema peste noapte, așa cum au prezis William Wyler și Gregory Peck de când au întâlnit-o prima oară. „Vacanță la Roma” rămâne și astăzi un film de referință, un clasic din cele mai bune motive.

Dacă vreți să vă convingeți, sunteți așteptați astăzi, de la ora 20.00, la Librăria Șt. O. Iosif, la proiecția unui film de neuitat: „Vacanță la Roma”. Intrarea este liberă.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare